De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Nederland zakt weg in PISA-ranglijst Andreas Schleicher, OECD: Organisation for Economic Co-operation and Development “Nederland zit onderaan de top.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Nederland zakt weg in PISA-ranglijst Andreas Schleicher, OECD: Organisation for Economic Co-operation and Development “Nederland zit onderaan de top."— Transcript van de presentatie:

1

2 Nederland zakt weg in PISA-ranglijst Andreas Schleicher, OECD: Organisation for Economic Co-operation and Development “Nederland zit onderaan de top. We doen het best aardig, maar zijn toch aan het terugvallen. Jaar na jaar gaat het Nederlands onderwijs achteruit. Het is een trend die we al meer dan tien jaar zien” “De Nederlandse regering geeft momenteel relatief veel geld uit aan onderwijs. Ook zitten Nederlandse kinderen lang in de klas. Maar als we kijken naar de effecten van die investeringen en uren, dan blijft Nederland toch achter.” CED congres Making Shift happens 2012

3

4 “We willen weer tot de top vijf van de wereld gaan horen”, zo omschrijft het kabinet Rutte- Asscher in het regeerakkoord zijn ambitie op onderwijsgebied. Trouw, 23-01-’13

5 Nederlandse beleidsmakers maken een denkfout: "Je moet geen beleid ontwikkelen om de beste te worden, maar omdat je iets wilt bereiken met onderwijs. Het denken over onderwijs in termen van competitie, standaardisatie en verantwoording afleggen is een virus.” Pasi Sahlberg

6

7 “De kwaliteit van de leraar is cruciaal” In Finland hoeven we ons geen zorgen te maken over de kwaliteit van docenten. Elke leraar, ook die op de basisschool, heeft een universitair diploma op zak. Maar alleen een hoger diploma eisen van leraren, zal geen wonderen doen.

8 Less is more

9

10

11 Wat zijn onze Finnish Lessons? Er is veel te halen voor ons in Finland: Professionalisering op student-, leerkracht- en directieniveau Autonomie leerkrachten Onderwijs verandering op basis van data over het onderwijsproces in plaats van managementmodellen Het Finse leesonderwijs De schoolgebouwen zijn ontworpen in samenwerking met de leraren en aangepast aan de onderwijs- en leerbehoeften Inclusief onderwijs (onderwijs voor ieder kind)

12 Lucas Academie gaat naar Finland!

13


Download ppt "Nederland zakt weg in PISA-ranglijst Andreas Schleicher, OECD: Organisation for Economic Co-operation and Development “Nederland zit onderaan de top."

Verwante presentaties


Ads door Google