De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Door : Ruben, Teun,Angelique. Inleiding. 1: De jeugd van Rembrandt. 2:Rembrandt en de nachtwacht. 3:De schilderkunst van Rembrandt. 4:Rembrandt en zijn.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Door : Ruben, Teun,Angelique. Inleiding. 1: De jeugd van Rembrandt. 2:Rembrandt en de nachtwacht. 3:De schilderkunst van Rembrandt. 4:Rembrandt en zijn."— Transcript van de presentatie:

1 Door : Ruben, Teun,Angelique

2 Inleiding. 1: De jeugd van Rembrandt. 2:Rembrandt en de nachtwacht. 3:De schilderkunst van Rembrandt. 4:Rembrandt en zijn leven. 5:Rembrandt’s schilderkunst. 6:Zijn schildermateriaal. 7.Rembrandt’s familie. 8.Zijn materiaal. 9.De geboorte van Rembrandt.

3 Dit is Rembrand t van ongeveer 17 jaar oud

4 Rembrandt’s bekendste schilderij is de nachtwacht Dit is de nachtwacht De nachtwacht : het schilderij is niet zomaar aan z’n naam gekomen de naam is ook niet door Rembrandt bedacht.

5 Rembrandt was heel gelovig. Zijn leve was getekend door het overlijden van z’n vrouw en z’n eerste zoon Titus. zijn gedachten kan je lezen uit zijn schilderijen. Hij schilderde in het impressionisme

6 Rembrandt en zijn leven Rembrandt is niet rijk geworden van zijn kunst

7 Hij trouwde met Saskia in 1634. Een jaar later kreeg hij zijn eerste zoon maar die stierf na 2 weken. Later kregen ze nog 2 dochtertjes maar die stierven al na 2 weken. En is 1641 kregen ze eindelijk een gezonde zoon, Titus.

8 Rembrandt schilderde met Olieverf - alkyde - watervermengbare olieverf - acrylverf - plakkaatverf - aquarel - inkt - ecoline - oliepastels - zachte pastels - houtskool - grafietpotloden - aquarelpotloden

9 Rembrandt is geboren in leiden op 15 juli

10 In 1631 verhuisde Rembrandt van Leiden naar Amsterdam. Hier kreeg hij al snel aanzien en braken er voor spoedige tijden aan.

11 dood van Rembrand dood van Rembrand Na de dood van Saskia raakte Rembrandt vaak in financiele en persoonlijke moeilijkheden. Rembrandt had vele schulden en moest zijn huis en zijn bezittingen verkopen. Ook zijn zoon Titus en zijn minnares werden hem ontnomen Rembrandt stierf in Amsterdam op 4 october 1669. Zij lichaam werd bijgezet in de Westerkerk te Amsterdam.

12 Dit werd medemogelijk gemaakt door ::: p.p:*****Ruben***** info:*****Teun***** info:*****Angelique*****


Download ppt "Door : Ruben, Teun,Angelique. Inleiding. 1: De jeugd van Rembrandt. 2:Rembrandt en de nachtwacht. 3:De schilderkunst van Rembrandt. 4:Rembrandt en zijn."

Verwante presentaties


Ads door Google