De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Leonardo Da Vinci Inhoud: Zijn paspoort Zijn leven Een filmpje met zijn schilderijen Zijn belangrijkste werken Filmpje Mona Lisa op paint Zijn schildertechniek.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Leonardo Da Vinci Inhoud: Zijn paspoort Zijn leven Een filmpje met zijn schilderijen Zijn belangrijkste werken Filmpje Mona Lisa op paint Zijn schildertechniek."— Transcript van de presentatie:

1 Leonardo Da Vinci Inhoud: Zijn paspoort Zijn leven Een filmpje met zijn schilderijen Zijn belangrijkste werken Filmpje Mona Lisa op paint Zijn schildertechniek

2 Naam Leonardo Da Vinci Geboorte-sterfjaarGeboorte-sterfplaats 1452- 1519 Anchiano- Amboise Beroepen Schilder, architect, uitvinder, ingenieur, schrijver, beeldhouwer, PeriodeRenaissance StijlHoog-Renaissance Belangrijkste werken Vitrucische man Laatste avondmaal Mona Lisa zelfportret

3 Da Vinci’s leven

4

5 Dit is de annunciatie, hij is gemaakt in 1474 in Italië, Florence dit is de aanbidding der wijzen, het is gemaakt tussen 1481 en 1482 ook in Florence Dit is gemaakt tussen 1483 en 1490 ook in Florence Dit is gemaakt in 1490 in Rome Dit is gemaakt in 1490, in Venetië dit is gemaakt tussen 1495 en 1498, in Milaan dit is gemaakt in 1501 in Amboise Dit is gemaakt tussen 1503 en 1507, in Parijs Dit is gemaakt tussen 1513 en 1516, in Parijs We weten niet wanneer en waar het gemaakt is

6 De Mona Lisa, het meest bekende schilderij van da Vinci

7 Het laatste avondmaal

8 Madonna met het weefgetouw

9 Leonardo’s techniek.

10 uitvindingen Leonardo da Vinci was naast een schilder ook een uitvinder. Leonardo da Vinci was naast een schilder ook een uitvinder. Voorbeelden van zijn uitvindingen zijn: de parachute, een pedaal aangedreven vliegtuig, een helikopter, een radarboot, een fiets, ski’s en een versnellingsbak voor auto’s van later en voor zijn vliegtuig.

11 Mening van ons over Leonardo da Vinci. Onze Mening Is: hij is een belangrijk persoon in de wereld omdat hij veel heeft gedaan voor de wetenschap en kunst. Hij heeft bijvoorbeeld veel beroemde schilderijen gemaakt en belangrijke uitvindingen.

12


Download ppt "Leonardo Da Vinci Inhoud: Zijn paspoort Zijn leven Een filmpje met zijn schilderijen Zijn belangrijkste werken Filmpje Mona Lisa op paint Zijn schildertechniek."

Verwante presentaties


Ads door Google