De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

T sagrada familia sagrada familia.

Verwante presentaties


Presentatie over: "T sagrada familia sagrada familia."— Transcript van de presentatie:

1 t sagrada familia sagrada familia

2 hoofdstukken naam 1 Sagrada familia 2 Het is geen gezin 3 Torens 4
weetjes 5 Antoni gaudi 6 pelgrims 7 Het idee 8 het idee van de sagrada familia 9 gaudi 10 plattegrond 12 donker 13 Het eind

3 Sagrada familia De is het absolute hoogtepunt in Gaudís werk. Het valt bijna niet voor te stellen hoe de man op het idee kwam om dit gebouw neer te zetten. Je kan er een uur naar kijken en iedere minuut ontdek je wel weer iets nieuws. Ga op een bankje in het tegenoverliggende plantsoen zitten en laat dit architectonisch hoogstandje op je inwerken. Laat je daarbij zeker niet storen door de hordes fotograferende Japanners. Goed kijken dus. Het is geen gebouw waar je even snel een fotootje van neemt en weer verder trekt. Gaudí gebruikte een complex stelsel van touwtjes en gewichten om er achter te komen hoe hij de fundering en de pilaren in de kerk diende te plaatsen. De eerste steen werd in 1883 gelegd en Gaudí was toen nog veertig jaar bezig om het ontwerp aan te passen. In 1926 kwam daar een abrupt einde aan, toen hij werd geschept door een tram en overleed. De kerk is momenteel nog steeds niet voltooid. Er is geen geld. Dat moet er wel komen en daarom worden steeds investeerders gezocht. De entreegelden van de kerk worden gebruikt om de bouw te financieren.

4 Het is geen gezin de sagrada familia is geen gezin het is een gebouw.
Het is een mooi gebouw en groot . de sagrada familia is ongeveer pas in 2030 klaar.

5 De elegante torens zijn bekroond met keramieken pinakels
Twaalf van de achttien geplande torens verwijzen naar de 12 apostelen. De vormgeving van deze torens vertonen gelijkenis met een bisschopsstaf en een mijter. Op deze wijze is gesymboliseerd dat de bisschoppen ontstonden naar het voorbeeld van de apostelen. De andere torens zijn gewijd aan de vier evangelisten, Maria en Christus.

6 Weetjes

7 Antoni gaudi Antoni Gaudí's ontwerpen Een jaar later, de modernistische architect Antoni Gaudí nam als lead architect op de leeftijd van 31. Vanaf dat moment is, Gaudí wijdde het grootste deel van zijn leven aan de bouw van de kerk. In plaats van het vasthouden aan de oorspronkelijke plannen, Gaudí het ontwerp drastisch veranderd. De neo-gotische stijl plaatsgemaakt voor Gaudí's handelsmerk modernistische stijl, die was gebaseerd op de formulieren vinden in de natuur. Toen hij stierf in 1926 alleen Een gevel (nativity de gevel), een toren, de apse en de crypte werden afgewerkt. Omdat Gaudí was voortdurend improviseren en het veranderen van het ontwerp tijdens de bouw gaande was, verliet hij enkele ontwerpen en modellen. En de meeste van deze werden vernietigd tijdens de burgeroorlog in 1936.

8 Pelgrims Veel mensen gaan op pelgrimstochten naar de sagrada familia.
het is een pelgrims plaats mense gaan daar elk jaar een keer heen.

9 Het idee Het idee van dit gebouw, waarvan de bouw langer duurde dan het leven van een of meerdere architecten, is hetzelfde als dat van de grote kathedralen en kerken uit de middeleeuwen. Wat Gaudi verwezenlijkt in de Sagrada Familia, evenals zijn toelichtingen bij dit werk, vorm een belangrijk corpus van architectuurtheorie dat de moeite waard is om te bestuderen. Hoewel Gaudi de meeste gebouwen die hij ontwierp ook wilde beëindigen, zou hij de voltooiing van de Sagrada Familia niet meemaken.

10 het ontwerp van de sagrada familia
Dit is het ontwerp Van de sagrada Familia. Gaodi is de ontwerper En de verzinner van de Sagrada familia.

11 gaudi overlijden Op 7 juni 1926 werd Gaudí tijdens een wandeling aangereden door een tram Hoewel hij erg bekend was, kenden weinigen hem van gezicht. Taxichauffeurs weigerden het sjofel geklede slachtoffer naar het ziekenhuis te brengen. Drie dagen later overleed hij. Zijn begrafenis op de 12e was een belangrijke gebeurtenis: de rouwstoet was wel een kilometer lang. Hij ligt begraven in de crypte van de Sagrada Familia.

12 Plattegrond

13 donker Dit is de sagrada in Het donker de tore Is dan nog niet af
Maar wel al mooi

14 het einde Door damian.v. anne.m.


Download ppt "T sagrada familia sagrada familia."

Verwante presentaties


Ads door Google