De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Duitsland.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Duitsland."— Transcript van de presentatie:

1 Duitsland

2

3 Geschiedenis van Duitsland
Otto Bismarck verenigd in 1870/1871 een aantal losstaande staten en koninkrijken. 1871 Keizerrijk Duitsland, Wilhelm I als eerste keizer. Aan het eind van de 19de eeuw, begin 20ste eeuw, ontstaan hoog oplopende internationale conflicten, wat uiteindelijk leidde tot wereldoorlog 1. In 1918 geeft het Duitse rijk zich over. Oprichting van de zogenaamde Weimar-Republiek is het gevolg.

4 In 1933 wordt Hitler kanselier
In 1933 wordt Hitler kanselier. Een en ander leidt uiteindelijk tot de tweede wereldoorlog / 1945. Aan het eind van de tweede wereldoorlog wordt Duitsland door de geallieerde mogendheden opgedeeld in de BRD en de DDR. Oost en west Duitsland worden - vanaf gescheiden door het IJzeren gordijn. Het einde van de koude oorlog betekende tevens de val van de Berlijnse muur, waardoor uiteindelijk de twee Duitslanden werden herenigd.

5 Duitsland/ Bundesrepublik Deutschland
Officiële landstaal:Duits Hoofdstad:Berlijn Regeringsvorm:Federale republiek Staatshoofd:Horst Köhler/ Regeringsleider:Angela Merkel Oppervlakte:  km²  Inwoners:  (2004)/  (2008)/ (230,7/km² (2008) Motto:Einigkeit und Recht und Freiheit/ (eendracht, gerechtigheid en vrijheid)

6 De twee bestuurders van Duitsland
Horst Köhler en Angela Merkel

7 Het Duitse Rijk Duitse Keizerrijk ( ) Weimarrepubliek ( ) Nazi-Duitsland ( ) Groot-Duitse Rijk ( )

8 Het naoorlogse Duitsland
Geallieerde bezettingszones ( ) Amerikaanse bezettingszone Britse bezettingszone Franse bezettingszone Sovjet-Russische bezettingszone Berlijn

9 Verdeeld Duitsland (1949-1990)
Bondsrepubliek Duitsland West-Duitsland was de informele maar bijna overal gebruikte naam van de Bondsrepubliek Duitsland van 1949 tot 1990 Duitse Democratische Republiek (DDR), vaak kortweg Oost-Duitsland genoemd

10 De val van de Berlijnse Muur
Op 9 november 1989 was de Val van de Berlijner muur. De DDR hield 3 oktober 1990 op te bestaan, toen het grond gebied deel ging uitmaken van Bondsrepubliek Duitsland.

11 Tweedeling van Duitsland

12 Duitse hereniging (1990) Bondsrepubliek Duitsland (Duits: Bundesrepublik Deutschland), wordt gevormd door een federatie van 16 deelstaten, in het Duits Bundesländer geheten. Duitsland ligt in Centraal-Europa en grenst in het noorden aan de Oostzee, de Noordzee en Denemarken, in het oosten aan Polen en Tsjechië, in het zuiden aan Oostenrijk en Zwitserland en in het westen aan Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland. De Bondsrepubliek Duitsland heeft met  (2008) inwoners de grootste bevolking van alle landen in de Europese Unie.

13 Landschappen in Duitsland
Laagland is een gebied lager dan 200 meter boven NAP (Normaal Amsterdams Peil), dat zich meestal bevindt nabij zeeën, meren en oceanen. Middelgebergte is een gebied met weinig reliëf dat ligt tussen meter boven NAP. Alpen-voorland, hoogste Duitse berg: Zugspitze (2962m)

14 Zugspitze Schansspringen

15 Infrastructuur en verdeeld Duitsland
Toen er nog sprake was van een verdeeld Duitsland, was ook de infrastructuur onderbroken. Op de kaart op de volgende dia zie je dat sommige snelwegen en treinrailsen niet doorlopen, maar onderbroken zijn. Mensen konden maar op bepaalde plaatsen van West-Berlijn naar Oost-Berlijn doorreizen.

16 Onderbroken snelweg Onderbroken treinrails Officiële ingang auto’s Onderbroken snelweg Officiële ingang auto’s Onderbroken treinrails


Download ppt "Duitsland."

Verwante presentaties


Ads door Google