De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hindernissen bij de kolonisatie van Amerika. De eerste kolonisten kwamen aan in Jamestown. Een plaats ten zuiden van de hoofdstad Washington. Vanaf de.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hindernissen bij de kolonisatie van Amerika. De eerste kolonisten kwamen aan in Jamestown. Een plaats ten zuiden van de hoofdstad Washington. Vanaf de."— Transcript van de presentatie:

1 Hindernissen bij de kolonisatie van Amerika

2 De eerste kolonisten kwamen aan in Jamestown. Een plaats ten zuiden van de hoofdstad Washington. Vanaf de oostkust trok men verder het continent in. Gemakkelijk ging dat niet…

3 Hindernissen bij de kolonisatie van Amerika: Fall line Via de rivieren trok men per kano (afgekeken van de indianen) het nog onontgonnen continent in. Al snel moesten de pioniers uitstappen en (met kano) verder lopen. Watervallen maakten verder varen onmogelijk. Dit is de ‘fall line’

4 Hindernissen bij de kolonisatie van Amerika: Indianen Op weg naar het westen kwamen de kolonisten ook indianen tegen. Natuurlijk gaven die hun land niet zomaar op en ontstonden er conflicten. In veel gevallen werden de kolonisten echter door de indianen geholpen om te overleven.

5 Hindernissen bij de kolonisatie van Amerika: Rivieren De kolonisten die met huifkarren naar het westen trokken hadden grote moeite met het oversteken van brede rivieren, zoals de Mississippi.

6 Hindernissen bij de kolonisatie van Amerika: Prairies Na de rivieren volgden de ‘Great Plains’. De uitgestrekte vlaktes van de prairie waar door de droogte alleen maar gras groeit. Vuur maakten de pioniers met gedroogde paardenmest.

7 Hindernissen bij de kolonisatie van Amerika: Het hooggebergte van de Rocky Mountains De Rocky Mountains vormden een zware hindernis. Steile hellingen zonder paden of wegen, een lange en strenge winter en wilde dieren als beren en wolven.

8 Hindernissen bij de kolonisatie van Amerika: Woestijnen Tussen de Rocky Mountains en het kustgebergte liggen uitgestrekte woestijnen.

9 Hindernissen bij de kolonisatie van Amerika: Canyons Aangekomen op het Coloradoplateau dachten de kolonisten eindelijk een groot vlak stuk land te hebben bereikt. Dan blijkt het land te zijn doorsneden door enorme canyons.

10 Uiteindelijk bereikten de kolonisten de Pacific.


Download ppt "Hindernissen bij de kolonisatie van Amerika. De eerste kolonisten kwamen aan in Jamestown. Een plaats ten zuiden van de hoofdstad Washington. Vanaf de."

Verwante presentaties


Ads door Google