De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Mijn hobby:tractorpulling

Verwante presentaties


Presentatie over: "Mijn hobby:tractorpulling"— Transcript van de presentatie:

1 Mijn hobby:tractorpulling
Naam: bernd jan 5c Klik op “Naam”. Vul je naam in . Doe hetzelfde met “hobby” Mijn hobby:tractorpulling De sleepwagen De sleepwagen is eigendom van: NTTO De sleepwagen is gehuisvest in: Ermelo De sleepwagen wordt gebruikt voor: Eurocups, A-divisie en standaardtractoren Contactpersoon huren sleepwagen: Guus Uppelschoten Bouwjaar sleepwagen: 1978 Gewicht van de sleepwagen (exclusief ballastgewichten): ongeveer kg Gewicht van de sleepwagen (inclusief ballastgewichten): ongeveer kg Andere mogelijkheden tot het "verzwaren" van de sleepwagen: - Er kan 2 maal 9 cm strip onder de sleepvoet - Er kunnen 2 diamonds van 9 cm uitgedraaid worden - De ballastbak heeft 12 versnellingen - De beginstand van de ballastbak is verstelbaar Bijzonderheden van de sleepwagen: - De sleepwagen is zelfrijdend Hier kun je een foto / tekening Invoegen

2 Een vergelijking: Tractor Pulling is een sport die beoefend wordt met tractoren. Door middel van een sleepwagen over een zo groot mogelijke afstand weg te rijden, wordt bepaald welke tractor het sterkst is. Tractor Pulling is in de vorige eeuw enorm populair geworden. De sport is in 1977 van Amerika over komen waaien naar Europa, waar in Nederland voor het eerst een demo werd gegeven door Amerikanen tijdens een ploegfestijn in de Flevopolder. De sport begon indertijd in Amerika met Tractor Pulling voor standaardtractoren. Inmiddels gaat Tractor Pulling zo ver dat enorme machines gebouwd worden, waar erg veel PK's in zitten. Deze tractoren zijn niet meer standaard, maar blijken voor het publiek erg aantrekkelijk te zijn, mede doordat er meer geluid uit komt en omdat er grotere snelheden mee behaald kunnen worden. Een afstand van 100 meter kan binnen de 9 seconden afgelegd worden door deze machines. Maar deze site gaat niet over deze snelle gevaartes, maar over de standaardtractoren. Deze kunnen ook best wel snel gaan. Een afstand van 100 meter kan bij de sportklassen al tussen de 12 en 20 seconden afgelegd worden door de toppers. Er zijn trouwens veel meer wedstrijden voor standaardtractoren dan voor de grote machines. Deze tak van de sport is steeds populairder aan het worden, dat blijkt uit het feit dat wedstrijden vaak overvol zitten met deelnames. Wanneer je wint: Zoals eerder gezegd is het dus de bedoeling om een sleepwagen over een zo groot mogelijke afstand te verrijden. Een Tractor Pulling baan is meestal 100 meter, maar het is niet altijd gemakkelijk om die 100 meter te halen; het ligt er maar net aan hoe "zwaar" de sleepwagen afgesteld is. De sleepwagen wordt namelijk bij elke meter die je vooruit komt zwaarder: er komt een ballastbak met daarin gewichten naar voren (richting de tractor). Wanneer de bak voor aan de wagen is, is er bij sommige sleepwagens ook nog de mogelijkheid om messen de grond in te laten gaan. Op een gegeven moment is de tractor het beu en komt hij echt niet meer verder. Hoe sterk je tractor ook is, hij wordt hoe dan ook gestopt. Wanneer je de volledige baanlengte weet af te leggen (meestal 100 meter) met tractor en sleepwagen, heb je een Full Pull (F.P.). Wanneer de sleepwagen zo afgesteld is dat er geen Full Pull's gereden worden, is de klassering erg gemakkelijk: degene die het verste komt met de sleepwagen wint. Wanneer er door een aantal tractoren een Full Pull gereden wordt, moeten deze nog een keer voor de sleepwagen verschijnen voor een finale. De sleepwagen staat dan wel wat zwaarder afgesteld, zodat de tractoren geen Full Pull meer halen. Degene die dan het verste komt wint.

3

4 Ik heb deze hobby gekozen, omdat:
*ik hou veel van tractoren, maar dit is weer iets omgebouwder en sneller als trekkertrek.Trekkertrek is weer anders dan tractorpulling.trekkertrek is meestal met gewone boeren trekkers maar tractorpulling is mooier daar zit teminste snelheid in *dat ik het een super mooie sport vind *en dat het altijd wel spannend is tussen een paar teams *en ik ga er ook vaak heen met mijn vader en mijn broertje Vul hier de antwoorden van vraag 3 Wil je elk antwoord een andere kleur geven, klik dan op dit teken, onder aan de balk. Kan hier weer een plaatje ?

5 Wat heb je nodig: *ik maak er tijd voor vrij om naar de wedstrijden te gaan ik ga er altijd heen met mijn vader en mijn broertje *we krijgen om de zoveel maand een blad dat heet “tractorpulling magazine” Vul hier in, welk materiaal, gereedschap je nodig hebt (bijvoorbeeld: speciale lijm, ) Wat heb je ook nodig: (?) goede concentratie Goed uithoudingsvermogen Tegen verlies kunnen Goed kunnen samenwerken Kosten: de kosten zijn zow ongeveer 15,00 euro voor volwassenen en voor de jeugd 5,00 euro dacht ik Hoeveel euro kost deze hobby per maand Tijd:de tijden zijn ook verschillend maak niet uit welke wedstrijd het is de een begint om en de andere soms om of om 17.00 Hoeveel tijd ben je elke maand kwijt aan deze hobby ?

6 Door deze hobby weet ik nu,
*wat je allemaal nodig hebt voor zo’n tractor bijvoorbeeld de motor de banden de veiligheid voor zo’n tractor *wat voor sport het is *het doel van de sport is, zo krachtig mogelijk over die 100 meter te komen Vul hier de antwoorden van vraag 10 in Bijvoorbeeld: “postzegels verzamelen” Door deze hobby weet ik nu Dat de randjes van postzegels niet beschadigd mogen zijn Dat er speciale postzegelalbums zijn Dat deze hobby heel ontspannend is voor mij Dat er in Nederland xxx postzegelclubs zijn Dat je met deze hobby ook geld kunt verdienen

7 Internetsites over deze hobby: *www.ntto.nl *www.tractorpulling.com
*www. Red attraction.nl Kijk naar de antwoorden van vraag 11 Voeg hier foto’s of plaatjes in

8 einde Gebruikte informatie: *internet *heleboel uit mezelf
Welke informatie heb je gebruikt : Boeken Internetsites Clubblaadje Eigen ervaring Informatie van clubleden einde Datum: Typ hier de datum, waarin je deze presentatie hebt gemaakt.


Download ppt "Mijn hobby:tractorpulling"

Verwante presentaties


Ads door Google