De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Olympische Spelen Beijing. De Olympische Spelen zijn het belangrijkste sportfestijn van de wereld. Bijna drieduizend jaar geleden waren de Olympische.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Olympische Spelen Beijing. De Olympische Spelen zijn het belangrijkste sportfestijn van de wereld. Bijna drieduizend jaar geleden waren de Olympische."— Transcript van de presentatie:

1 Olympische Spelen Beijing

2 De Olympische Spelen zijn het belangrijkste sportfestijn van de wereld. Bijna drieduizend jaar geleden waren de Olympische Spelen ook al hartstikke populair. Bij de Olympische spelen komen de sterkste sportmensen bij elkaar. Je hebt de Winter en de Zomerspelen.

3 DE VLAG De Olympische vlag is ontworpen door Pierre De Coubertin. De vlag werd voor het eerst gebruikt in 1920 in Antwerpen. Elke ring word afgebeeld voor een werelddeel: Blauw = Europa Zwart = Afrika Rood = Amerika Geel =Azië Groen = Australië

4 WANNEER ?  2008  8 augustus  20.00 uur

5 WAAR? AMERIKA RUSLAND AUSTRALIË FRANKRIJK NOORWEGEN EN NOG VEEL MEER… Dit jaar in Peking (China)

6 DE 5 MASCOTTES - Jingjing (de panda) - Beibi (de vis) - Huanhuan (de Olympische vlam) - Yingying (de Tibetaanse antiloop) - Nini (de zwaluw)  De eerste lettergreep van hun namen vormen de regel '' Beijing Huanying Ni '' in het Nederlands '' Welkom in Peking ''  De kleuren van de mascottes zijn deze van de Olympische ringen De 5 Vriendelijken Ook wel : De 5 Vriendelijken

7 Zwemmen Zeilen Schieten Triatlon Turnen Boogschieten Wildwaterkano Waterpolo Volleybal Voetbal Vlakwaterkano Trampolinespringen Tennis Tafeltennis Taekwondo Ritmische Gymnastiek Moderne Vijfkamp Roeien Paardrijden Handbal Schermen Worstelen Gewichtheffen Schoonspringen Judo Hockey Softbal Honkbal Synchroonzwemmen Badminton Atletiek Basketbal Beachvolleybal Boksen Fietsen DE ZOMERSPELEN BESTAAN UIT DEZE SPORTEN

8 DE BELONING Meedoen is belangrijker, dan winnen. Dat is de bekende spreuk die hoort bij de Olympische Spelen. Toch was winnen het mooiste wat er was. Er stond je namelijk eeuwige roem te wachten.

9 DE OPENINGSCEREMONIE Eigenlijk is er sinds de oude tijden weinig veranderd met de openingsceremonie. Nog steeds maken ze het olympische vuur aan in Olympia. Dat doen ze met de warmte van de zon.

10 2008 De Olympische spelen worden in 2008 gehouden in Peking. De openingsceremonie van de Olympische Spelen van 2008 is op 8 augustus om 20.00 uur.

11 DEZE PRESENTATIE IS VAN: ……… … IK HOOP DAT U HEEFT GENOTEN


Download ppt "Olympische Spelen Beijing. De Olympische Spelen zijn het belangrijkste sportfestijn van de wereld. Bijna drieduizend jaar geleden waren de Olympische."

Verwante presentaties


Ads door Google