De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Made by : Namissa Glorieux.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Made by : Namissa Glorieux."— Transcript van de presentatie:

1 Made by : Namissa Glorieux.
Verenigd Koninkrijk Made by : Namissa Glorieux. Beste juf en klasgenootjes ik kom jullie vandaag iets meer vertellen over Engeland of in het algemeen het Verenigd Koninkrijk

2 Inhoud Technische info Om te bezoeken Eten & drinken Munteenheid
Klimaat Taal Nog wat bezienswaardige dingen Ik vertel als eerste iets om te bezoeken daarna het eten & drinken de munteenheid het klimaat en nog een paar bezienswaardige dingen die je zeker moet bezoeken .

3 Technische info Verenigd Koninkrijk De hoofdstad Grote steden

4 Om te bezoeken Info Een kleine foto De tuin Chatsworth
Ruïne Witley Court uit 19e-eeuws herenhuis Compton Castle in Devon Court Palace van Henry VIII Wat omvang en spectaculaire tuinen betreft, gaat er nauwelijks iets boven Chatsworth House. Of wat zegt u van een wandeling door de aangrijpende ruïne van Witley Court een mooi 19e-eeuws herenhuis in Worcestershire Bent u echter meer een fan van ridders, dames met punthoeden en een steekspel? In dat geval denken ik dat u weg zult zijn van Compton Castle in Devon .Over liefdesaffaires gesproken, wat zegt u er van in de voetsporen van het koningshuis te treden in Hampton Court Palace, waar Henry VIII feestte vocht en zijn vrouwen het hof maakte? En natuurlijk kunt u, als u moe bent en zere voeten heeft, terecht in de tearoom voor het verplichte bakje thee of koffie en een stuk taart. Ah, dat is beter..

5 Eten & drinken info fotootje
Traditionele Engelse gerechten zeer bekend Engels ontbijt bestaat uit: spek , ei , toast , bonen in tomatensaus en worstjes Fish and Chips bestaat uit: gefrituurde vis met aardappelslierten Een pintje bestaat uit :bier meer dan een halve liter inhoud. vaak zonder schuimkraag Overigens is thee ook een drank die in grote mate word gedronken. Traditionele Engelse gerechten zijn zeer bekend. Om de dag te beginnen het Engelse ontbijt, Dit ontbijt bestaat uit gebakken spek, ei, toast, witte bonen in tomatensaus en worstjes. De Engelse benaming hiervan is het Full English Breakfast. Daarnaast zijn ook de Fish and Chips van Engeland wereldwijd bekend. Dit gerecht bestaat simpelweg uit gefrituurde vis met aardappelslierten. . Als je het over de pubs in Engeland hebt, dan praat je ook al gauw over de pint. Een pint is een groot glas bier met iets meer dan een halve liter inhoud. Dit biertje wordt vaak zonder schuimkraag gedronken. Overigens is thee ook een drank die in grote hoeveelheden wordt gedronken in Engeland.Maar voor deze ‘lekernijen ‘moet je natuurlijk Betalen .

6 Munteenheid Geen euro maar pond sterling
Pond word verdeeld in 100 pence enkelvoud penny Symbool is P. Het pond sterling is de munteenheid van het Verenigd Koninkrijk. Hoewel Schotland en Noord-Ierland eigen biljetten hebben. Kan men er zolang er pound sterling op staat in theorie in heel het Verenigd Koninkrijk mee betalen. Het pond wordt verdeeld in 100 pence, enkelvoud penny. Het symbool voor de penny is p.

7 Klimaat Zeer koud en nat klimaat Zuid- oosten slechts 13°C
Winters zacht zomers koel Engeland heeft een zeer maritiem klimaat door de ligging en vooral door de sterk overheersende zuidwestelijke winden, die bijna voortdurend vochtige zeelucht aanvoeren. Ook de jaarlijkse gang van de temperatuur is kenmerkend en bedraagt in Zuidoost-Engeland slechts 13°C. De winters zijn over het algemeen zacht en de zomers koel, maar in beide periodes een vrij grote luchtvochtigheid. Alleen wanneer 's winters door oostelijke winden lucht van het Europese vasteland wordt aangevoerd, kunnen zeer lage temperaturen voorkomen Hier zie je ook een krijtrots die vaak aan de kust van Engeland en ook van Frankrijk

8 Taal Hallo= hello Ik wil graag een pizza bestellen= i would like to order a pizza Ik wil een kamer huren voor … dagen = i want a room for … days Excuseer waar is het toilet = where is the bathroom pleas Om Engeland te bezoeken moet je eerst een beetje Engels kunne spreken Om iemand te begroeten of om iets te bestellen of … Daarom een beetje nuttig woorden Hallo=hello Ik wil graag een pizza bestellen=I would like to order a pizza Ik wil een kamer huren voor .. dagen= I want a room for rent ... days Excuseer mij waar is het toilet= Where is the bathroom pleas

9 Te bekijken Een paar mooie dingen die je zeker moet bezoeken
Als eerste de Big-Tower-Clock En dan een plek die ik u aan raad het is er warmer dan in de rest van Engeland in Cornwall de stranden zijn er altijd aardig bevolkt .

10 Zijn er nog vragen

11 See you soon


Download ppt "Made by : Namissa Glorieux."

Verwante presentaties


Ads door Google