De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zwitserland Van Seppe en Sander V.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zwitserland Van Seppe en Sander V."— Transcript van de presentatie:

1 Zwitserland Van Seppe en Sander V.
Hallo beste klasgenootjes wij gaan vandaag vertellen over Zwitserland.

2 inhoud Ligging in Europa Landschap Manier van betalen Klimaat Taal
Inwoners Het Zwitserse uurwerk Einde Met als inhoud: ligging in Europa waar dus ergens Zwitserland ligt. Landschap hoe het eruitziet Manier van betalen met welk geld ze betalen. Klimaat hoe het weer daar is. Taal welke taal ze spreken. Inwoners hoeveel inwoners er zijn Voedsel wat ze eten. Het Zwitserse uurwerk dat weet je wel ? En dan het einde.

3 Ligging in Europa We beginnen met ligging in Europa
Zoals je kunt zien ligt Zwitserland tussen Frankrijk,Italie en Duitsland. En natuurlijk ligt dat in het Westen Van Europa.

4 landschap zomer Winter Landschap.
In de zomer is het er heel mooi en trekt het veel toeristen aan om te wandelen En in de winter is het er heel koud en goed om te skiën. Maar de bergtoppen blijven wit en besneeuwd

5 betalen 20 frank Betalen Ze betalen met frank tegen over wij met de euro. Een voorbeeld 1 euro is 40 frank.

6 klimaat Klimaat. Zoals je kunt zien op de foto is de gemidelde thempratuur in de zomer ong. 25 graden. In de winter daalt de temperatuur tot gemiddeld 1 graad. Dus in de maand juli is het het warmst. En is januari is het het koudst

7 taal Duits, als hoofdtaal gesproken door 63,7%
Frans, als hoofdtaal gesproken door 20,4% Italiaans, als hoofdtaal gesproken door 6,5% De taal. Ze hebben in Zwitserland 4 hoofdtalen. Die zijn Duits Frans,Italiaans en reto romaans.

8 Het Zwitserse uurwerk Een Zwitsers uurwerk Een merknaam
Ze zijn zo bekend omdatze zo precies zijn. De meeste top horloges zijn in zwitserland gemaakt. Bijna alle topmerken komen uit zwitserland waaronder Victorinox en wel bekend hier is Hugo Boss.

9 einde Bedankt voor jullie aandacht
Hopelijk hebben jullie weer wat bijgeleerd. Dit was onze diavoorstelling. Herausfordern (daag) Dit was onze powerpond Bedant voor jullie aandacht !


Download ppt "Zwitserland Van Seppe en Sander V."

Verwante presentaties


Ads door Google