De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

RPI projectendatabase Start in 1997 door Niek de Wit Doel: – Het verwerven, invoeren, rangschikken en publiceren van projectgegevens van Rotary- clubs.

Verwante presentaties


Presentatie over: "RPI projectendatabase Start in 1997 door Niek de Wit Doel: – Het verwerven, invoeren, rangschikken en publiceren van projectgegevens van Rotary- clubs."— Transcript van de presentatie:

1 RPI projectendatabase Start in 1997 door Niek de Wit Doel: – Het verwerven, invoeren, rangschikken en publiceren van projectgegevens van Rotary- clubs en andere organisaties voor intern Rotary-gebruik ten behoeve van de informatie aan aansluitend Rotary-clubs en Rotarians ter bevordering van de clubcreativiteit

2

3

4 Nu: LeAD projecten Vanaf 2012: digitaal, online Naslagwerk – Rotaryclub kan zoeken naar een “goed geschikt” project om te omarmen Foto’s beschikbaar Beeldvorming Rotary – Wat doen we allemaal

5 Een database binnen een database? Maar hoe werkt dit? Maar hoe voer ik deze projecten dan in? Hoe ziet een gepubliceerd project er dan uit?

6 In LeAD is aan de clubgegevens een extra mogelijkheid toegevoegd, genaamd Projecten. Deze (gedeeltelijke) schermafdruk uit LeAd van de RC Zoetermeer laat zien, dat indien op het “+”teken wordt geklikt, nu ook Projecten beschikbaar zijn.

7 Indien op Projecten geklikt wordt, dan verschijnt onderstaand scherm met een opsomming van door de club ingevoerde projecten.

8 Maar hoe voer ik deze projecten dan in? Selecteer de eigen club en klik dan met de rechter muisknop. Indien men over schrijfrechten op de eigen club beschikt, dan verschijnt het volgende en kies dan voor Projecten. Kies dan in het volgende scherm voor >

9 Velden Veel veldnamen spreken voor zich. Project naam: (Verplicht) Een korte, bondige omschrijving Datum project: Kies hier voor de eind- datum van het project Publiceer: Standaard aangevinkt en dat zorgt voor publicatie in de eigen clubwebsite, het eigen district en op Rotary.nl Uitgebreide omschrijving: Mogelijkheid om een uitgebreide omschrijving in ms-word toe te voegen (let het gebruik van het webhare- sjabloon) Soort- en Doelcode: Indien deze codes nog uitgebreid dienen te worden, dan kan dat per email gemeld worden aan de centrale helpdesk. Bij de hoofdtab: Afbeeldingen is het dan nog mogelijkheid om 8 foto’s (landscape) toe te voegen. Optimale verhouding: br=2 x h=1

10 Hoe ziet een gepubliceerd project er dan uit? Iedere clubsite beschikt nu over een map met de titel pdb en de naam Projecten en indien een club er voor gekozen heeft, dat publicatie is toegestaan, dan verschijnt in de clubsite onderstaand overzicht: En indien er dan wordt doorgeklikt op een getoond project, dan verschijnen de uitgebreide details, incl foto’s etc.

11

12

13 Hoe nu verder ? Clubs voeren projecten in LeAd in. Andere clubs kunnen zoeken en kijken binnen de nieuwe “Projecten-database”, keuzes maken over een eventueel eigen project op basis van een reeds bestaand project. Iedereen in de Wereld kan zien wat onze Rotary clubs doen inzake Fundraising / Fellowship.

14 Succes


Download ppt "RPI projectendatabase Start in 1997 door Niek de Wit Doel: – Het verwerven, invoeren, rangschikken en publiceren van projectgegevens van Rotary- clubs."

Verwante presentaties


Ads door Google