De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

In kranten, tijdschriften, advertenties etc

Verwante presentaties


Presentatie over: "In kranten, tijdschriften, advertenties etc"— Transcript van de presentatie:

1 Onbedoelde humor www.marjanvandermeulen.nl
In kranten, tijdschriften, advertenties etc. kom je vaak onbedoelde humor tegen...

2 Krant: Korsettenfabriek zit krap
Krant: Korsettenfabriek zit krap. Dictaat Gegevensstructuren: Snelheidsovertreders A12 gehalveerd. Dictaat Gegevensstructuren: Pronk krijgt afval in portefeuille. Utrechts Nieuwsblad: Aanpak van wildplassen is dweilen met de kraan open. Heemsteedse Courant: Ik wil nog wel graag zeggen dat als mensen beginnen aan een huisdier ze het ook moeten afmaken. Het Rotterdams Dagblad: Saudi-Arabië heeft een Amerikaans verzoek van de hand gewezen om vier inmiddels onthoofde Saudische terroristen te mogen ondervragen. De Gelderlander: Agent schiet man met nepgeweer dood. Haarlems Dagblad: Rijden onder invloed opgenomen in opleiding. Metro: Zelfgestookte drank fataal voor 22 doden.

3 Onbedoelde humor in advertenties Hulp gevraagd om kinderen van school te halen en te koken.   bron: Vrij Nederland Gevraagde eigenschappen: "geen '9 tot 5'-mentaliteit". Even verderop in de advertentie: "werktijden: maandag t/m vrijdag van uur tot uur met een lunchpauze van 0,5 uur".   bron: vacature bij Ajax Vliegenmepper Foetsie: Geen gif en ongevaarlijk voor mens en dier    bron: Folder Multimate Occasions! Waarom ergens anders gaan om opgelicht te worden? Kom eerst naar ons. Folder kapper: Kort geleden bent u bij onze salon geweest en goed bevallen?  Bij een volgend bezoek krijgt u 20% korting! Folder Blokker:  Horgordijn: De ideale bescherming tegen insecten uit de bekende Bruynzeel fabrieken. Advertentie: Hond en kat kunnen al ruim 25 jaar na overlijden worden gecremeerd of begraven. Advertentie Basisschool: JUF m/v GEZOCHT  Gevraagd: Kostganger of gangster.  Reclame van vliegtuigmaatschappij om de auto thuis te laten: "Met ons was u er al geweest".  Advertentie Poppeliers: Gratis scooter bij aankoop van talloze bankstellen.  Gebruiksaanwijzing zuigfles: Baby's mogen niet zonder toezicht door volwassenen gevoed worden. 

4 Onbedoelde humor in brieven aan huisvestingsbureaus
* Er kwam een technische meneer bij mij thuis, en toen heb ik een grote opknapbeurt gehad. * De w.c. is lek, aangezien we er met zijn dertienen wonen. * Die woning is veel te klein want ik krijg er ieder jaar een kind bij, Burgemeester, daar moet u toch wat aan doen. * Mijn 15-jarige zoon slaapt noodgedwongen bij mijn 13-jarige tweelingzusje in de kamer. * Ik moet elke dag bevallen, zodoende wordt mijn woning te klein. * Mijn vochtontwikkeling in de huiskamer is niet om te harden. * Het vijfde kind is op komst en staat voor de deur.  * Reeds ruim zes jaar ben ik getrouwd met een kind van 2 jaar. * Ik heb een lekkaasje op zolder en dat is naar beneden gekomen. * Ik eis dat ik net zo opgeschilderd wordt als mijn buurman. * De hond blaft de hele avond door en met de kat is hetzelfde het geval. * Mag ik ruilen met mijn overbuurman daar die man weduwe is en geen kinderen heeft? * Even leg ik mij neer om u enkele letters toe te dienen. * Ik zit uit nood in een onverklaarbare woning. * Mijn man loopt met brongieters en mijn borsten piepen ook. * Ik ben zomers uitgeleverd aan een ijswagen en 's winters aan de steun. * Ik zou graag een aanval op Uw goedheid doen. * Mijn buurman stinkt naar gas, ik denk dat hij een lek heeft. * Wilt u naar mijn bovenkamer laten kijken, die zit vol beesten. * Wilt U het zaakje van mijn buurman eens goed onderzoeken, want er zit een luchtje aan. * U kunt voelen dat mijn geval niet in orde is, doet U het eens. * Stelt U zich eens voor burgemeester, U en uw gezin, schijtend op een emmertje. * Aan de ene kant ben ik in verwachting en aan de andere kant regent het in. * Vroeger deed ik een hoop op de kachel, nu moet ik het op gas doen.

5 Onbedoelde humor in brieven aan verzekeringen Ik reed al dertig jaar, toen ik achter mijn stuur in slaap viel en een ongeluk had. De voetganger had er geen idee van in welke richting hij zou lopen, en zo overreed ik hem. Ik was er zeker van dat de oude vent nooit de overkant van de baan zou bereikt hebben, toen ik hem aanreed. De man was overal op de weg. Ik moest een paar maal het stuur omzwaaien voor ik hem raakte. Ik reed tegen een verlichtingspaal die verborgen stond achter een voetganger. De wagen moest plots uitwijken, ingevolge een onzichtbare vrachtwagen. De andere man veranderde plots van gedachten, zodat ik op hem in moest rijden. De lantaarnpaal kwam dichterbij. Ik probeerde hem te ontwijken, maar hij raakte nog net mijn voorste uiteinde. Ik vertelde de politie dat ik niet gewond was, maar toen ik mijn hoed afzette ontdekte ik een schedelbreuk. Om een botsing te vermijden, reed ik op de andere wagen in. Ik botste op een stilstaande wagen die uit de andere richting kwam.

6 Made by Marjan van der Meulen 15 mei 2008


Download ppt "In kranten, tijdschriften, advertenties etc"

Verwante presentaties


Ads door Google