De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hefbomen. Een hulpmiddel om krachten te besparen Een hefboom heeft een draaipunt en een arm Met een hefboom kun je door de afstand (lengte van de arm)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hefbomen. Een hulpmiddel om krachten te besparen Een hefboom heeft een draaipunt en een arm Met een hefboom kun je door de afstand (lengte van de arm)"— Transcript van de presentatie:

1 Hefbomen

2 Een hulpmiddel om krachten te besparen Een hefboom heeft een draaipunt en een arm Met een hefboom kun je door de afstand (lengte van de arm) te vergroten krachten besparen. Hefboom

3 De afstand van de man tot het draaipunt is groot Hierdoor heeft hij minder kracht nodig. draaipunt arm F

4 Om iets te laten draaien is een kracht + een afstand tot het draaipunt nodig Dit noemen we het Moment Het moment = kracht x arm (afstand) M = F x L Nm (Newton x meter) = de eenheid. Het moment berekenen:

5 Om een hefboom te laten draaien is er een moment nodig: -een linksdraaiend moment -een rechtsdraaiend moment.

6 De Zwaartekracht van Jan is 500N De afstand is 1,5 Meter Bereken het Moment: M = F x l M = 500 x 1,5 M = 750 Nm (rechts). Voorbeeld:

7 De zwaartekracht van Miep = 250 N De arm is 3 meter M = F x l M = 250 x 3 = 750 Nm (linksom).


Download ppt "Hefbomen. Een hulpmiddel om krachten te besparen Een hefboom heeft een draaipunt en een arm Met een hefboom kun je door de afstand (lengte van de arm)"

Verwante presentaties


Ads door Google