De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bouw van het oog. Wat doet het oog Het oog verandert lichtstralen in elektrische signalen De hersenen “maken” van deze signalen een beeld Lichtstralen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bouw van het oog. Wat doet het oog Het oog verandert lichtstralen in elektrische signalen De hersenen “maken” van deze signalen een beeld Lichtstralen."— Transcript van de presentatie:

1 Bouw van het oog

2 Wat doet het oog Het oog verandert lichtstralen in elektrische signalen De hersenen “maken” van deze signalen een beeld Lichtstralen moeten precies op het netvlies achter in het oog vallen De lichtstralen worden afgebogen door de lens.

3 Bouw van het oog 1iris 2 pupil 3 ooglens 4 netvlies 5 oogzenuw.

4 Pupil en iris Je pupil is een gat in de iris. Hij is groot bij weinig licht en klein bij veel licht Je pupil regelt de lichtsterkte Je iris zorgt ervoor dat je blauwe, bruine of misschien wel groene ogen hebt.

5 ooglens Het licht dat door je pupil gaat, komt bij je lens. De ooglens zorgt ervoor dat je een scherp beeld kunt maken.

6 netvlies Na de lens komt het licht bij je netvlies Het netvlies is het “scherm” voor de afbeelding.

7 accomoderen De lens past zich aan de kijk-afstand De lens kan platter en holler worden. Bij een fototoestellen is dit scherpstellen.

8 bijziend dichtbij goed zicht verweg niet scherp lenzen blijven te bol Oplossing: bril met negatieve glazen.

9 verziend ver goed zicht dichtbij niet scherp lens wordt niet bol genoeg Oplossing: bril met positieve glazen.

10 oudziend door ouderdom ogen minder goed lenzen worden niet bol genoeg lezen moet op (steeds) grotere afstand worden (je armen worden te kort!) Oplossing: een leesbril.


Download ppt "Bouw van het oog. Wat doet het oog Het oog verandert lichtstralen in elektrische signalen De hersenen “maken” van deze signalen een beeld Lichtstralen."

Verwante presentaties


Ads door Google