De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Van Laer Familiepuzzel 30 november 2002 Groep 5 Kennismaking & personage.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Van Laer Familiepuzzel 30 november 2002 Groep 5 Kennismaking & personage."— Transcript van de presentatie:

1 Van Laer Familiepuzzel 30 november 2002 Groep 5 Kennismaking & personage

2 Nicolas Rockox  Onze band met Nicolas Rockox (1560 – 1640) gaat terug tot een gemeenschappelijke voorvader. Een voorvader langs de zijde van Maria Wittelaer, Thomas Grammey is de (familielid) van deze gewezen burgemeester van Antwerpen en vriend van Rubens.

3 Nicolas Rockox  Onze band met Nicolas Rockox (1560 – 1640) gaat terug tot een gemeenschappelijke voorvader. Een voorvader langs de zijde van Maria Wittelaer, Thomas Grammey is de OVERGROOTVADER van deze gewezen burgemeester van Antwerpen en vriend van Rubens.

4 Echtgenote  Zijn echtgenote, Adrienne Perez, was de dochter van de grootmeester van Spanje, secretaris van Filips de (zoveelste)

5 Echtgenote  Zijn echtgenote, Adrienne Perez, was de dochter van de grootmeester van Spanje, secretaris van Filips de TWEEDE

6 Studiebeurs  Nicolas Rockox, zelf geen kinderen, stichtte een studiebeurs voor de nakomelingen van de familieleden van hem en zijn vrouw, woonachtig in (stad)  In welke munteenheid werd het bedrag van de studiebeurs uitgedrukt? (munt)

7 Studiebeurs  Nicolas Rockox, zelf geen kinderen, stichtte een studiebeurs voor de nakomelingen van de familieleden van hem en zijn vrouw, woonachtig in ANTWERPEN  In welke munteenheid werd het bedrag van de studiebeurs uitgedrukt? GULDEN

8 De Antieke  De Antieke werd in 1866 opgericht door de kinderen van Gaspar en Maria Broeckx. Het was de bedoeling een goede, deftige ontspanning te bezorgen aan hun kinderen. Deze bijeenkomst bestond uit de opvoering van een zelfgeschreven toneelstuk, gevolgd door (soort-)brood met (drank). Nadien werd er gedanst.

9 De Antieke  De Antieke werd in 1866 opgericht door de kinderen van Gaspar en Maria Broeckx. Het was de bedoeling een goede, deftige ontspanning te bezorgen aan hun kinderen. Deze bijeenkomst bestond uit de opvoering van een zelfgeschreven toneelstuk, gevolgd door WORSTENbrood met KOFFIE. Nadien werd er gedanst.

10 Moderne Antieke  Via de nieuwe Antieke geboren in 1904 kwamen we in 1912 tot de Moderne Antieke die tot op vandaag nog steeds plaatsvindt, nu onder de vorm van (evenement) gevolgd door een lunch.

11 Moderne Antieke  Via de nieuwe Antieke geboren in 1904 kwamen we in 1912 tot de Moderne Antieke die tot op vandaag nog steeds plaatsvindt, nu onder de vorm van EEN MISVIERING gevolgd door een lunch.


Download ppt "Van Laer Familiepuzzel 30 november 2002 Groep 5 Kennismaking & personage."

Verwante presentaties


Ads door Google