De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ZW : trillingen 6 WW. Onderzoeksvragen  Welke factoren zijn bepalend voor de periode van een trilling uitgevoerd door een massa aan een veer ?  Wat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "ZW : trillingen 6 WW. Onderzoeksvragen  Welke factoren zijn bepalend voor de periode van een trilling uitgevoerd door een massa aan een veer ?  Wat."— Transcript van de presentatie:

1 ZW : trillingen 6 WW

2 Onderzoeksvragen  Welke factoren zijn bepalend voor de periode van een trilling uitgevoerd door een massa aan een veer ?  Wat zijn de relaties tussen die factoren en de periode ?  Ditto voor een massa die héén-en weer slingert aan een touw.

3 Hypotheses  Tot welke factoren hebben we experimenteel toegang ? Met andere woorden : welke factoren kunnen we gaan wijzigen en meten ?  Formuleer voor elk van die factoren een gefundeerde hypothese, gebaseerd op de theorie.

4 Plan van aanpak  Vooraleer effectief metingen uit te voeren, maak je jezelf vertrouwd met het beschikbare materiaal.  Schrijf nu eerst een uitvoerig plan van aanpak uit, waarin je de uit te voeren metingen stap voor stap beschrijft.  Het plan volg je stap voor stap bij het effectief uitvoeren van de metingen.  Probeer een zo groot mogelijke nauwkeurigheid te bekomen !

5 Uitvoeren van de metingen  Zorg dat iedereen goed weet wat hem/haar te doen staat.  Noteer zorgvuldig de resultaten van de uitgevoerde metingen mét de absolute fouten erbij !  Bij twijfel over goed uitgevoerde werkwijze : doe meting opnieuw.  NOOIT RESULTATEN VERFRAAIEN !

6 Analyse van resultaten  Pas op resultaten en bewerkingen met resultaten foutentheorie toe !  Maak, waar nodig, grafieken met foutenvlaggen.  Gebruik PC (EXCEL, OpenOffice, …).

7 Conclusies  Formuleer conclusies gebaseerd op analyse resultaten : worden hypotheses bevestigd, ontkracht, of geven de metingen geen uitsluitsel ?

8 Verslag  Eén doorlopende, homogene tekst.  Wat moet erin staan ? Titel + auteurs Korte uiteenzetting doel van onderzoek Overzicht van onderzochte factoren met hypotheses Plan van aanpak, opgesteld met oog op herhalen van proeven. Resultaten en analyse. Conclusies  Deadline : eerste les na herfstvakantie.  Een verslag voor veer, een voor slinger.


Download ppt "ZW : trillingen 6 WW. Onderzoeksvragen  Welke factoren zijn bepalend voor de periode van een trilling uitgevoerd door een massa aan een veer ?  Wat."

Verwante presentaties


Ads door Google