De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoofdstuk7 Gestandardiseerde informatiebronnen Wat is gestandardiseerde data? Gestandardiseerde data: soort secundaire data waarin de verzamelde gegevens.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoofdstuk7 Gestandardiseerde informatiebronnen Wat is gestandardiseerde data? Gestandardiseerde data: soort secundaire data waarin de verzamelde gegevens."— Transcript van de presentatie:

1

2 Hoofdstuk7 Gestandardiseerde informatiebronnen

3 Wat is gestandardiseerde data? Gestandardiseerde data: soort secundaire data waarin de verzamelde gegevens en het proces waarmee ze worden verzameld, zijn gestandaar- diseerd voor alle gebruikers. 1. Syndicated data: data die in standaardvorm worden vergaard en worden verstrekt aan alle abonnees, bijv. Nielsen Television Index. 2. Gestandardiseerde diensten: proces van gestandaardiseerd marktonderzoek, waarmee informatie voor een specifieke gebruiker wordt gegenereerd, bijvoorbeeld ACORN segmenta- tiesysteem.

4 Scantrack Services van ACNielsen berust op syndicated scannerdata uit de detailhandel. De data worden wekelijks vergaard in ongeveer 4800 levensmiddelenzaken, drugstores en mass- merchandisingzaken van 800 verschillende detaillisten in 50 markten in de Verenigde Staten. Dit is een voorbeeld van syndicated data ; data zijn hetzelfde voor alle abonnees. Voor meer informatie: http://www.acnielsen.com/products/reports/scantrack/

5 Voordelen van gestandardiseerde data Syndicated data Kosten worden gedeeld De kwaliteit van de data is doorgaans zeer hoog Data kan normaliter zeer snel worden verspreid onder de abonnees

6 Nadelen van gestandardiseerde data Syndicated Data Kopers kunnen nauwelijks kiezen welke informatie wordt vergaard. Opdrachtgever moet zich doorgaans verplichten tot langetermijncontracten als hij gestandaardiseerde data koopt. Geen strategisch informatievoordeel als je syndicated data koopt, want alle concurrenten hebben toegang tot dezelfde informatie.

7 Voordelen van gestandardiseerde data Gestandardiseerde diensten Je maakt gebruik van ervaring van het onderzoeksbureau dat de dienst aanbiedt. Lagere kosten. Aanbieders van gestandaardiseerde diensten werken doorgaans sneller dan cliënten die zelf de dienst uitvoeren.

8 Nadelen van gestandardiseerde data Gestandardiseerde diensten Niet aangepast aan de klant. Aanbieder van de gestandaardiseerde service kent mogelijk de eigenaardigheden van een bepaalde sector niet.

9 Toepassingsgebieden van gestandaardiseerde informatie Het meten van consumentenopvattingen en opiniepeilingen Yankelovich Monitor Harris Poll Gallup Poll Het definiëren van marktsegmenten Het uitvoeren van markttracking SIC NAICS Dun’s Market Identifiers

10 Toepassingsgebieden van gestandaardiseerde informatie Informatie verschaffen over leden van de consumentenmarkt VALS-2 GIS (Geodemographische informatiesysteem) Geodemografie is de term waarmee de classificatie van arbitraire, doorgaans kleine geografische gebieden volgens de kenmerken van hun bewoners beschreven wordt.. PRIZM Markttracking Met trackingonderzoek bedoelen we onderzoek waarin een variabele in de loop der tijd wordt gevolgd.

11 Toepassingsgebieden van gestandaardiseerde informatie Markttracking in winkels ACNielsen Scantrack Services InfoScan Syndicated Data Service Audits in winkels Markttracking op huishoudens Consumentenpanel voor gecombineerde afzet van InfoScan Thuisscanning panel van ACNielsen Dagboek Audit

12 Toepassingsgebieden van gestandaardiseerde informatie Toezicht op mediagebruik en effectiviteit van promotie Televisie Nielsen Television Index (NTI) Radio Arbitron Print Starch Readership Service van RoperASW Multimedia Simmons Study of Media and Markets

13 Een van de nadelen van de huidige informatietechnologie is dat je als gebruiker gemakkelijk wordt bedolven onder informatie. Onderzoeksbureaus helpen met gestandardiseerde informatie… Builder van IRI Category Business Planner van ACNielsen

14 Category Business Planner is een webgebaseerde categorieplanner om managers te helpen betere beslissingen te nemen op basis van verkoopinformatie van producten in de sector verpakte consumentengoederen.

15 Data afkomstig uit één enkele bron Single source data: data wordt voortdurend geregistreerd bij een panel respondenten om de blootstelling aan promotiemateriaal te meten (doorgaans televisie en promoties in winkels) en het koopgedrag. BehaviorScan: BehaviourScan is een gestandaardiseerde dienst die bestaat uit panels consumenten in verschillende steden in de Verenigde Staten. Zij krijgen een elektronische kaart die wordt gescand als ze de deelnemende winkels verlaten.


Download ppt "Hoofdstuk7 Gestandardiseerde informatiebronnen Wat is gestandardiseerde data? Gestandardiseerde data: soort secundaire data waarin de verzamelde gegevens."

Verwante presentaties


Ads door Google