De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Trillingen en golven Sessie 6. Wat is een golf? Giancoli opent het hoofdstuk Golfbeweging met een grappige vraag: Gooi een steen in de spreekwoordelijke.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Trillingen en golven Sessie 6. Wat is een golf? Giancoli opent het hoofdstuk Golfbeweging met een grappige vraag: Gooi een steen in de spreekwoordelijke."— Transcript van de presentatie:

1 Trillingen en golven Sessie 6

2 Wat is een golf? Giancoli opent het hoofdstuk Golfbeweging met een grappige vraag: Gooi een steen in de spreekwoordelijke vijver. Wat gebeurt er? 1)Het water beweegt naar buiten en draagt energie met zich mee; 2) Het water beweegt alleen maar op en neer. Er wordt geen energie naar buiten vervoerd; 3) Het water beweegt alleen maar op en neer, maar er wordt wel energie naar buiten vervoerd.

3 Periodiek in plaats en tijd

4 Snelheid van een golf F tension : spankracht (N) µ: massa per lengte (kg/m) Alle snelheden van wat voor harmonische golf dan ook hebben het karakter: Wortel( sterkte /massa per)

5 Intensiteit van een golf

6 Wiskundige notatie


Download ppt "Trillingen en golven Sessie 6. Wat is een golf? Giancoli opent het hoofdstuk Golfbeweging met een grappige vraag: Gooi een steen in de spreekwoordelijke."

Verwante presentaties


Ads door Google