De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

10.3: Iedereen hagelslag en karnemelk

Verwante presentaties


Presentatie over: "10.3: Iedereen hagelslag en karnemelk"— Transcript van de presentatie:

1 10.3: Iedereen hagelslag en karnemelk
HC documentaire Nakijken / huiswerk 5: absenten 15: HC 35: documentaire 10: huiswerk

2 10.3: Iedereen hagelslag en karnemelk?
Behoud eigen cultuur of assimilatie ? In pluriforme samenleving veel culturele vrijheid binnen de kaders van de wet Discussie over culturele vrijheid of aanpassen Moet je overal Nederlands praten?

3 Integratie en segregatie
Integratie: de mate waarin allochtonen de belangrijkste waarden van de ontvangende samenleving hebben overgenomen Segregatie: volledig gescheiden leven van verschillende groepen in een land.

4 Drie visies op integratie
Mozaïekscenario: De ene cultuur is niet per definitie beter dan de andere cultuur. Door wederzijdse beïnvloeding ontstaat een mozaïek van verschillende waarden en normen (progressief : D66, PvdA, GroenLinks) Regenboogscenario: Nieuwkomers moeten Nederlandse waarden respecteren maar mogen privé en in hun verenigingen eigen normen en waarden houden. Net zoals in de verzuiling (midden, CDA) Melting-potscenario: Nieuwkomers moeten inburgeren en hun eigen cultuur achter zich laten. Alleen thuis mag die cultuur nog een rol spelen. De verschillende culturen versmelten met elkaar en de dominante Nederlandse cultuur levert daarin de belangrijkste bijdrage. (conservatief: VVD en PVV)

5 Was het de schuld van Links?
Documentaire van 35 minuten Als ik hem stil zet dan schrijf je in minimaal 5 regels op wat je zojuist geleerd hebt. Dat bespreken we en dan gaat de documentaire verder.

6 Huiswerk Opdracht: 10.2: 6a + 10
Ik controleer de volgende les altijd steekproefsgewijs of je het gemaakt hebt, en of je aantekeningen gemaakt hebt!


Download ppt "10.3: Iedereen hagelslag en karnemelk"

Verwante presentaties


Ads door Google