De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ondernemen met informatie Samenvatting hoofdstuk 1 informatica deel 1.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ondernemen met informatie Samenvatting hoofdstuk 1 informatica deel 1."— Transcript van de presentatie:

1 Ondernemen met informatie Samenvatting hoofdstuk 1 informatica deel 1

2 Wat is informatica? Een vakgebied dat het verschijnsel informatie en alle vormen van informatieverwerking bestudeert. Een vakgebied dat zich concentreert op informatieverwerking door computers.

3 Kortom: Informatie staat centraal in het vak informatica

4 Wat is informatie? Informatie is niet hetzelfde als gegevens. “Gegevens zijn feiten die op een afgesproken wijze zijn vastgelegd zodat er een uniforme verwerking mogelijk is”.

5 Voorbeelden: FR-ZP-32 013-4683621 NL 04-12-1962 00101100101001111

6 Maar…wat is dan informatie? “Informatie is hetgeen de gebruiker haalt uit de gegevens. Het is het doel van het raadplegen van de gegevens”.

7 Hoe worden gegevens tot informatie? Hiervoor is een tussenstap nodig: De gegevens moeten namelijk bewerkt worden. Vormen van bewerken zijn: sorteren selecteren ordenen analyseren berekenen opzoeken

8 Informatie & ondernemen Informatie is belangrijk voor een onderneming. Het vormt zelfs één van de vier productie- factoren: Grondstoffen Arbeid Kapitaal Informatie

9 Waarom is informatie belangrijk? De juiste informatie leidt tot het nemen van verantwoorde beslissingen Kan leiden tot ondernemersvoordeel Leidt tot een betere afstemming van de verschillende bedrijfsprocessen.

10 Welke soorten bedrijfsprocessen zijn er? We onderscheiden 2 soorten: Primaire processen (hoofdactiviteiten) Secundaire processen (ondersteunende activiteiten) “Informatie speelt een belangrijke rol binnen de bedrijfsprocessen”

11 Informatieverzorging “Het op elkaar afstemmen van alle verschillende soorten informatie binnen het bedrijf”.

12 Informatievoorziening Informatieverzorging wordt mogelijk gemaakt door informatievoorzieningen zoals: Computers / modems / printers etc… Software Mensen


Download ppt "Ondernemen met informatie Samenvatting hoofdstuk 1 informatica deel 1."

Verwante presentaties


Ads door Google