De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Huizen- en stedenbouw bij de Romeinen “De indeling van onze huizen is niet veel beter dan die van de Romeinen.” Pompeji, Herculaneum Ostia.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Huizen- en stedenbouw bij de Romeinen “De indeling van onze huizen is niet veel beter dan die van de Romeinen.” Pompeji, Herculaneum Ostia."— Transcript van de presentatie:

1 Huizen- en stedenbouw bij de Romeinen “De indeling van onze huizen is niet veel beter dan die van de Romeinen.” Pompeji, Herculaneum Ostia.

2 Inhoud: Planning van de stad Huizen: Materialen Huizen: Atriumhuizen Huizen: Armenhuizen Vragen/ Bronnen

3 3 redenen – Legerkamp – Rivierovergang – Kruising van legerwegen Lever konijn Berekening Planning: stad

4 Planning: stad (2) Omtrek Straten/riolering Stadsmuur

5 Huizen: Materialen Klei Tichelstenen Natuursteen Baksteen (rond 1 n. Chr) Hout Kalk/Tras

6 Huizen: Atrium huizen blz. 242

7 Huizen: Atrium (2) Riolering Toilet Waterreservoir Vloerverwarming

8 Huizen: Minder gefortuneerde mensen Insulae Armen Openbare toilet Meestal geen keuken Geen water Openbaar water

9 Vragen/Bronnen Boeken: H. Pothorn, Het grote bouwstijlen boek (Rijswijk) 1 e druk W.J. van Heuvel, Geschiedenis van de bouwkunst (Rijswijk, 1996) 1 e druk E. Fles, Handboek der kunstgeschiedenis (‘s Hertogenbosch, 1939) 1 e druk R. Barrow, de Romeinen en de westerse beschaving (1960) M. Grant, Steden onder lava opgravingen rond de Vesuvius (1973) D. Macaulay, De stad (Amsterdam, 1984) 4 e druk L. de Blois, De Romeinse wereld (Utrecht, 1983) 1 e druk Internet: http://members.home.nl/keesdebrouwer/romeinen/ http://www.klascement.net/kt/beelden/ http://www.woodlands- junior.kent.sch.uk/Homework/houses/roman.htm http://www.woodlands- junior.kent.sch.uk/Homework/houses/roman.htm http://home.att.net/~b.b.major/homehist.html


Download ppt "Huizen- en stedenbouw bij de Romeinen “De indeling van onze huizen is niet veel beter dan die van de Romeinen.” Pompeji, Herculaneum Ostia."

Verwante presentaties


Ads door Google