De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Paardensport en fokbedrijf Kajutzhoeve VOF

Verwante presentaties


Presentatie over: "Paardensport en fokbedrijf Kajutzhoeve VOF"— Transcript van de presentatie:

1 www.kajutzhoeve.nl Paardensport en fokbedrijf Kajutzhoeve VOF
Groningerstraat AR Zuidlaren telefoon klik op een van de drie foto's voor meer informatie

2 Achnaton geb. 2005 V: Valadon MV: Voltaire
"Met beleid fokken blijft gokken, als het resultaat maar niet teveel afhankelijk wordt van hen voor wie wij moeten dokken.“ “Het paard zal volgroeid nooit edeler zijn dan het eens als veulen is geweest.” Foto onder: Het laatste veulen van de nu jarige Valadon, uit een moeder, die veel aanleg voor het springen vertoonde en Valadon ook als overgrootvader in haar afstamming heeft . Sanette geb.1976 V: Rigoletto MV: Willow Cratic Foto boven:Sanette als 26 jarige met haar zestiende en laatste veulen van Lancelot. De generatie van Sanette is er een met de mooiste en beste springpaarden van ons land sinds 1950. In combinatie met onze eigen zelf gefokte hengst Valadon, bracht Sanette veulens, zoals elke springruiter zich die wenst. In karakter, intelligentie en betrouwbaarheid bleken de nakomelingen uit deze combinatie top voor beginners en ervaren ruiters. sane Achnaton geb V: Valadon MV: Voltaire

3 Valadon geb. 24 -1-1979 Cartouche geb. 9-4-1984
V: Willow Cratic MV: Lucky Boy Een intelligente en atletische spring- en fokhengst, die zich ook in zijn fokwaarde kan meten met de gerenommeerde hengsten, zoals ons die door het KWPN worden aanbevolen. Zijn moeder was als Valadon een springpaard met veel vermogen en een ongekende vlugheid boven de sprong Zijn grootvader was de bekende Sineada. Cartouche geb V: Valadon MV: Rigoletto Cartouche was als vierjarige een van de meest begeerde en talentvolle springpaarden. Hij heeft zich later op het hoogste niveau bewezen, maar ook als paard waarop beginnelingen in de sport het juiste gevoel leerden krijgen. Evenals zijn 30 jaar geworden moeder, bewijst ook hij hoe hard en gaaf een paard op hoge leeftijd kan zijn en blijven.

4 In onze samenleving spelen paarden een belangrijke rol.
Mensen en paarden. In onze samenleving spelen paarden een belangrijke rol. Ze voldoen aan een steeds belangrijker wordende behoefte. Velen beleven nog hun plezier in het omgaan met het paard, op een wijze die het paard ook als prettig zal ervaren. Sponsors en paardenhandelaren hebben hun eigen mogelijkheden ontdekt. Zij ontwikkelden in die wereld van het paard hun eigen economie Maar ze promoten ook iets, wat velen niet willen. Daar waar prestaties op het hoogste niveau bepalend gaan worden, rijzen de twijfels van de liefhebbers, die hun liefde voor het paard op een andere wijze willen blijven koesteren. Wat is nog natuurlijk en wat verstaat men onder zo natuurlijk mogelijk? Is het rijden op de rug van het paard nog een kunst? Of is het slechts een manier geworden? Terecht of niet, het zijn wel vragen die we ons moeten blijven stellen. .


Download ppt "Paardensport en fokbedrijf Kajutzhoeve VOF"

Verwante presentaties


Ads door Google