De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

5 Stappen Ontwerpproces

Verwante presentaties


Presentatie over: "5 Stappen Ontwerpproces"— Transcript van de presentatie:

1 5 Stappen Ontwerpproces

2 1. Analyse fase Het ‘thema’ (onderwerp) is de basis.
D.m.v. associaties komen we tot een mentale beleving van de gestelde opdracht. Deze associaties worden schriftelijk vastgelegd. Door met associaties onderlinge/onderliggende relaties (verbanden) te leggen ontstaan er ideëen.

3 2. Idee fase Ideëen ontstaan in je verbeelding en door stimulatie van de creativiteit. Alles vastleggen op het geduldige papier. Deze schetsen worden en zijn een belangrijk onderdeel van je ontwerpproces.

4 3. Executieve fase Vanuit de ideefase wordt er één idee verder uitgewerkt. Deze uitwerking geschiedt door meer schetsen en tekeningen te maken. Uiteindelijk krijgt het idee vorm, gestalte, verhouding en maat. Deze worden vastgelegd in een werktekening en/of technische tekening.

5 4. Presentatie fase Het ontwerp/idee van jouw product of object wordt middels een presentatietekening weergegeven. Dit kan als rendering, visualisatie in 3d met kleur, licht- en schaduweffect en evt. gebruikstoestand. Maak hierbij ook gebruik van verklarende teksten, zgn. Call-outs.

6 5. Modelfase Met behulp van je werktekening of technische tekening, ga je een model vervaardigen. Het model moet in overeenstemming zijn met hetgeen er op tekening staat. Simuleer zoveel mogelijk de ‘werkelijkheid’, maak evt. met behulp van detailschetsen de werking van je product (object)duidelijk.

7 5 stappen ontwerpproces
1. 2. 3. 5. 4.

8 Eisen voor de opdracht:
Alles op A3. Gebruik fineliners, stiften, z/w + kleur. Communiceer helder en ‘strak’. Vodjes papier met krabbeltjes zijn géén optie. 4 fasen ontwerpproces (excl. model) vergaren en bundelen. Model (fase 5) als foto inleveren op TT, zoals altijd bv. Jan_van_Dijk_08.jpg


Download ppt "5 Stappen Ontwerpproces"

Verwante presentaties


Ads door Google