De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Elke middenklasser PC voldoet en is 128Mb geheugen voldoende. Hoewel meer wenselijk kan zijn als u veel geluid gaat bewerken. Het geluid opnemen kan met.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Elke middenklasser PC voldoet en is 128Mb geheugen voldoende. Hoewel meer wenselijk kan zijn als u veel geluid gaat bewerken. Het geluid opnemen kan met."— Transcript van de presentatie:

1

2 Elke middenklasser PC voldoet en is 128Mb geheugen voldoende. Hoewel meer wenselijk kan zijn als u veel geluid gaat bewerken. Het geluid opnemen kan met elke kaart, het voordeel van duurdere geluidskaarten is wel dat de opnames nauwkeuriger registreren ( vb 24 bit en 192 kHz in plaats v. 16 bit en 48 kHz ). Zorg er voor dat Lp’s en de pick-up stofvrij zijn. Het geluid van de LP wordt rechtstreeks verbonden met de geluidskaart ( zie Dia 3 ). Het geluid moet via de PC speakers komen. Ofwel heb je een versterker nodig, anders kan het met Music Cleaning Lab van Magix ( een alles in een pakket ). Stap 1: Voorbereiding

3 GELUIDSBRON DIRECT MET GELUIDSKAART.

4 Stap 2: Opnemen. Bepaal eerst het bestandsformaat, u kunt direct digitaliseren naar wav, mp3 of wma. Het standaard wav-formaat heeft de hoogste kwaliteit maar ook de meeste ruimte nodig ( geen compressie ). Bij direct digitaliseren naar mp3 of wma gaat er kwaliteit verloren maar het voordeel is minder schijfruimte ( direct te gebruiken ). Als het kan ga voor de hoogste kwaliteit ( wav-bestandsformaat). Geef van tevoren op dat u de muzieknummers als aparte bestanden wilt exporteren ( elk nummer wordt als aparte track erkent ). Het volgende aandachtspunt voordat u begint is het VOLUME. Zorg er voor dat het niveau nooit in het ROOD komt maar enkel GEEL of GROEN oplichten.

5 Opnamen starten Zet de LP aan het begin van uw eerste nummer en start de opname.

6 Opnemen Lp's Het opnamescherm sluiten als de LP of het nummer is afgelopen. De scheiding tussen de nummers wordt automatisch neer gezet.

7 Beluisteren van de opnamen Met behulp van de muis kan je de verschillende nummers beluisteren. Met de SPATIEBALK kan je starten en stoppen.

8 De opname verbeteren. Met de 8 EFFECTEN kan men de opnames bewerken de belangrijkste zijn. 1 DE NOISER: Hiermee kan men lage brom verwijderen. 2 DE HISSER: Hiermee kan men HOGE RUIS onderdrukken.

9 De opname verbeteren. 3 STEREO FX: Het stereo beeld verbreden. 4 COMPRESSOR: Met deze kun je de DYNAMIC aanpassen.

10 De opname verbeteren. 5 DE EQUALIZER: De opname algemeen verbeteren ( eigen accenten leggen ).

11 De Wizards. Er staan 4 wizards ter beschikking die stap voor stap u helpen bij de voorgaande bewerkingen.

12 CD Branden. Na de opname van de LP en de bewerking kunnen we het op een of meerdere Cd's branden. Er kunnen ook WAV of mp3 bestanden van de opnamen gemaakt worden.

13 MAGIX music cleaning. Magix cleaning lap is een overzichtelijk en doeltreffend programma, zowel voor de leek als de gevorderde. ov erzicht van het geheel. Bedankt voor de aandacht. Gerard.


Download ppt "Elke middenklasser PC voldoet en is 128Mb geheugen voldoende. Hoewel meer wenselijk kan zijn als u veel geluid gaat bewerken. Het geluid opnemen kan met."

Verwante presentaties


Ads door Google