De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

FLIP FLOP D-latch.

Verwante presentaties


Presentatie over: "FLIP FLOP D-latch."— Transcript van de presentatie:

1 FLIP FLOP D-latch

2 eigenschappen E-ingang = "0" → de flipflop behoudt zijn ingenomen stand; E-ingang = "1" → de flipflop neemt de data- informatie over. E-ingang = "0" → de flipflop behoudt zijn laatst ingenomen toestand.

3 tijdvolgordediagram

4 Toestandentabel/karakteristieke tabel

5 Functiesymbool

6

7

8 voorbeeld

9 Flipflop Delay flipflop

10 kloksignaal

11 eigenschappen Clock "0" → "1" → de aangeboden data wordt in de flipflop opgenomen Clock "1" → "0" → De opgenomen informatie blijft in de flipflop bewaard

12 Tijd-volgordediagram

13 Toestandentabel/karakteristieke tabel

14 Functiesymbool

15 realisatie

16 werking Zolang het kloksignaal "0" is, is de E-ingang van de eerste flipflop "1" en kan de data opgenomen worden in de eerste flipflop. De E-ingang van de tweede flipflop is dan "0" zodat deze geen informatie kan inschrijven. De uitgang van de schakeling behoudt hierdoor de ingenomen toestand m.a.w. de flipflop bevindt zich in de geheugenstand. Op het moment dat het kloksignaal verandert van "0"naar "1" wordt het eerste geheugen geblokkeerd. Nu wordt echter de E-ingang van het tweede geheugen logisch "1" zodat de informatie van het eerste geheugen overgenomen wordt door het tweede. De uitgang Q zal hierdoor de ingeschreven informatie opnemen en in geheugen bewaren. Zolang het kloksignaal "1"is, is het eerste geheugen geblokkeerd terwijl het tweede geheugen de opgenomen informatie bewaart.

17 werking

18 werking

19 excitatietabel

20

21 voorbeeld

22 flipflop JK-flipflop

23 eigenschappen J = 1 en K = 0 → de flipflop set bij het geven van een klokpuls. J = 0 en K = 1 → de flipflop reset bij het geven van een klokpuls. J = 0 en K = 0 → de flipflop verandert niet bij het geven van een klokpuls. J = 1 en K = 1 → de flipflop neemt de tegengestelde toestand aan bij het geven van een klokpuls

24

25 tijdvolgordediagram

26 Toestandentabel/karakteristieke tabel

27 functiesymbool

28 excitatietabel de flipflop bezit de 0-stand en moet "0" blijven na de eerstvolgende klokpuls. de flipflop bezit de 0-stand en moet "1" worden na de eerstvolgende klokpuls. de flipflop bezit de 1-stand en moet "1" blijven na de eerstvolgende klokpuls. de flipflop bezit de 1-stand en moet "0" worden na de eerstvolgende kfokpuls.

29

30

31 voorbeeld

32 JKT-flipflop J 1 Q T Q K

33 Flankgestuurde JK-flipflop
1 Q Q K

34 JK-master slave

35 Flipflop T flipflop

36 eigenschappen T = "1“ → de flipflop complementeert bij iedere klokpuls. T = "0“ → de flipflop verandert niet bij een klokpuls.

37 flanksturing Stijgende flank CLK CLK a z a CLK z Dalende flank Δ CLK

38 tijdvogordediagram

39 Toestandentabel/karakteristieke tabel

40 functiesymbool

41 realisatie

42 oefenigen

43 oefeningen

44 oefeningen


Download ppt "FLIP FLOP D-latch."

Verwante presentaties


Ads door Google