De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

FLIP FLOP D-latch. eigenschappen  E-ingang = "0" → de flipflop behoudt zijn ingenomen stand;  E-ingang = "1" → de flipflop neemt de data- informatie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "FLIP FLOP D-latch. eigenschappen  E-ingang = "0" → de flipflop behoudt zijn ingenomen stand;  E-ingang = "1" → de flipflop neemt de data- informatie."— Transcript van de presentatie:

1 FLIP FLOP D-latch

2 eigenschappen  E-ingang = "0" → de flipflop behoudt zijn ingenomen stand;  E-ingang = "1" → de flipflop neemt de data- informatie over.  E-ingang = "0" → de flipflop behoudt zijn laatst ingenomen toestand.

3 tijdvolgordediagram

4 Toestandentabel/karakteristieke tabel

5 Functiesymbool

6

7

8 voorbeeld

9 Flipflop Delay flipflop

10 kloksignaal

11 eigenschappen  Clock "0" → "1" → de aangeboden data wordt in de flipflop opgenomen  Clock "1" → "0" → De opgenomen informatie blijft in de flipflop bewaard

12 Tijd-volgordediagram

13 Toestandentabel/karakteristieke tabel

14 Functiesymbool

15 realisatie

16 werking  Zolang het kloksignaal "0" is, is de E-ingang van de eerste flipflop "1" en kan de data opgenomen worden in de eerste flipflop. De E-ingang van de tweede flipflop is dan "0" zodat deze geen informatie kan inschrijven.  De uitgang van de schakeling behoudt hierdoor de ingenomen toestand m.a.w. de flipflop bevindt zich in de geheugenstand.  Op het moment dat het kloksignaal verandert van "0"naar "1" wordt het eerste geheugen geblokkeerd. Nu wordt echter de E-ingang van het tweede geheugen logisch "1" zodat de informatie van het eerste geheugen overgenomen wordt door het tweede. De uitgang Q zal hierdoor de ingeschreven informatie opnemen en in geheugen bewaren.  Zolang het kloksignaal "1"is, is het eerste geheugen geblokkeerd terwijl het tweede geheugen de opgenomen informatie bewaart.

17 werking

18 werking

19 excitatietabel

20

21 voorbeeld

22 flipflop JK-flipflop

23 eigenschappen  J = 1 en K = 0 → de flipflop set bij het geven van een klokpuls.  J = 0 en K = 1 → de flipflop reset bij het geven van een klokpuls.  J = 0 en K = 0 → de flipflop verandert niet bij het geven van een klokpuls.  J = 1 en K = 1 → de flipflop neemt de tegengestelde toestand aan bij het geven van een klokpuls

24

25 tijdvolgordediagram

26 Toestandentabel/karakteristieke tabel

27 functiesymbool

28 excitatietabel  de flipflop bezit de 0-stand en moet "0" blijven na de eerstvolgende klokpuls.  de flipflop bezit de 0-stand en moet "1" worden na de eerstvolgende klokpuls.  de flipflop bezit de 1-stand en moet "1" blijven na de eerstvolgende klokpuls.  de flipflop bezit de 1-stand en moet "0" worden na de eerstvolgende kfokpuls.

29

30

31 voorbeeld

32 JKT-flipflop J K 1 Q Q T

33 Flankgestuurde JK-flipflop J K 1 Q Q

34 JK-master slave

35 Flipflop T flipflop

36 eigenschappen  T = "1“ → de flipflop complementeert bij iedere klokpuls.  T = "0“ → de flipflop verandert niet bij een klokpuls.

37 flanksturing CLKa z CLK CLK a z CLKa z CLK CLK a z Δ Stijgende flank Dalende flank

38 tijdvogordediagram

39 Toestandentabel/karakteristieke tabel

40 functiesymbool

41 realisatie

42 oefenigen

43 oefeningen

44 oefeningen


Download ppt "FLIP FLOP D-latch. eigenschappen  E-ingang = "0" → de flipflop behoudt zijn ingenomen stand;  E-ingang = "1" → de flipflop neemt de data- informatie."

Verwante presentaties


Ads door Google