De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Energiebalans…. ….energie gaat nooit verloren. Energiebalans van een mens Energie in Energie uit Welke energie gaat erin? Hoe raakt een mens energie kwijt?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Energiebalans…. ….energie gaat nooit verloren. Energiebalans van een mens Energie in Energie uit Welke energie gaat erin? Hoe raakt een mens energie kwijt?"— Transcript van de presentatie:

1 Energiebalans…. ….energie gaat nooit verloren

2 Energiebalans van een mens Energie in Energie uit Welke energie gaat erin? Hoe raakt een mens energie kwijt? Wat gebeurt er als E in > E uit ? Energie in > energie uit = opslag of opwarming!

3 …een voorbeeld uit een tekst.. Kun je spreken over energie balans bij een windmolen? Wat gaat erin, wat komt eruit? De hoeveelheid primaire energie die nodig is om een windturbine te fabriceren, plaatsen, onderhouden en na 20 jaar te verwijderen en te recyclen, wordt door die windturbine in 4 tot 8 maanden (afhankelijk van de windsnelheid) uit de wind teruggewonnen.

4 Is de energiebalans van de aarde in evenwicht? Welke getallen veranderen de laatste jaren door het broeikas- effect?

5 Energiebalans van een huis (1) 1 2 3 4 5 6 Vul in: Zoninstraling Ventilatieverlies …. Warmwaterverlies …. Energiebalans 1 + 5 + 6 ? 2 + 3 + 4

6 Energiebalans van een huis (2)

7 Duurzaamheid bevorderen Drie stappen naar een zo duurzaam mogelijke energievoorziening: Beperk de vraag naar energie Gebruik zoveel mogelijk duurzame energiebronnen om de energie die nog nodig is op te wekken; Zet efficiënte technieken in om het resterende energieverbruik op te wekken.

8 Een energiebalans maken Klassikaal oefenen met spreadsheet. Kies een voorbeeldhuis. ( je eigen?) Zoek noodzakelijke gegevens op (of meet ze op) Vul de gegevens in het spreadsheet in. Maak een beschrijving van de woning om in de map van BNE op te nemen. Geef de resultaten van het spreadsheet grafisch weer. Gebruik het aangegeven format. link naar spreadsheet


Download ppt "Energiebalans…. ….energie gaat nooit verloren. Energiebalans van een mens Energie in Energie uit Welke energie gaat erin? Hoe raakt een mens energie kwijt?"

Verwante presentaties


Ads door Google