De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Netwerking & Organisatieontwikkeling Netwerken naar kwaliteit: ervaringen uit de privé-sector Annette Geirnaert Directeur Vlaams centrum voor kwaliteitszorg.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Netwerking & Organisatieontwikkeling Netwerken naar kwaliteit: ervaringen uit de privé-sector Annette Geirnaert Directeur Vlaams centrum voor kwaliteitszorg."— Transcript van de presentatie:

1 Netwerking & Organisatieontwikkeling Netwerken naar kwaliteit: ervaringen uit de privé-sector Annette Geirnaert Directeur Vlaams centrum voor kwaliteitszorg

2 VLAAMS CENTRUM voor KWALITEITSZORG

3 Missie en visie VLAAMS CENTRUM voor KWALITEITSZORG Coördinerende organisatie voor Kwaliteitszorg innovatie en menselijke betrokkenheidCoördinerende organisatie voor Kwaliteitszorg innovatie en menselijke betrokkenheid Streven ernaar een brug te slaan tussen instellingen, bedrijven, groeperingen, organisaties en burgersStreven ernaar een brug te slaan tussen instellingen, bedrijven, groeperingen, organisaties en burgers Haalbare en resultaatgerichte instapHaalbare en resultaatgerichte instap Stelselmatig werken aan communicatie-en sensibiliseringsprojectenStelselmatig werken aan communicatie-en sensibiliseringsprojecten

4 Internationale uitstraling VLAAMS CENTRUM voor KWALITEITSZORG VCK is …VCK is … –Lid van de algemene vergadering EOQ. (European Organisation for Quality) –National Partner Organisation van EFQM (European Foundation for Quality Management)

5 Projecten VLAAMS CENTRUM voor KWALITEITSZORG SensibiliseringSensibilisering Erkenningen van kwaliteitErkenningen van kwaliteit GroeperingenGroeperingen Uitgaven en PublicatiesUitgaven en Publicaties Europese ProjectenEuropese Projecten PeterschapsprojectenPeterschapsprojecten

6 De Kwaliteitsversnelling VLAAMS CENTRUM voor KWALITEITSZORG KWALITEITSCLUB VLAANDEREN

7 De Kwaliteitsversnelling VLAAMS CENTRUM voor KWALITEITSZORG KWALITEITSCLUB VLAANDEREN Voor … –Kleine organisaties die Kwaliteit willen bieden aan hun klanten –Organisaties die willen meegroeien met de tijd –Organisaties die zich aanpassen aan veranderende omstandigheden –Organisaties die willen verbeteren Kwaliteit komt nooit vanzelf: Ga onmiddellijk aan de slag. Voortdurende zorg voor Kwaliteit brengt op!

8 De Kwaliteitsversnelling VLAAMS CENTRUM voor KWALITEITSZORG KWALITEITSCLUB VLAANDEREN Biedt … –Een georganiseerde uitwisseling van ideeën tijdens “Kwaliteitscafés” –Leren uit eigen projecten –Contact met diverse sectoren –Een Kwaliteitsnetwerk –Een Quality-Peter Ondernemen betekent ook: Optimaal de relatie met je klant beheren en maximaal de klachten beheersen.

9 De Kwaliteitsversnelling VLAAMS CENTRUM voor KWALITEITSZORG KWALITEITSCLUB VLAANDEREN Quality-Peter … –Stelt belangeloos zijn kennis ter beschikking –Heeft een uitgebreide knowhow op het gebied van klantenzorg en bedrijfsefficiency –Treed op als coach bij het opstellen en uitvoeren van verbeterplannen en klachtenprocedures –Verlaagt de drempel om aan kwaliteitszorg te werken –Je kiest er zelf voor De Kwaliteitsversnelling: Voor een krachtige onderneming.

10 De Kwaliteitsversnelling VLAAMS CENTRUM voor KWALITEITSZORG KWALITEITSCLUB VLAANDEREN Als lid dien je een dossier in … –Klachtenbeheersingprocedure –Verbeterplan –Beoordelingsdocument voor de klant Je werkt op eigen tempo Je Quality-Peter is je beste teamgenoot!

11 De Kwaliteitsversnelling VLAAMS CENTRUM voor KWALITEITSZORG KWALITEITSCLUB VLAANDEREN Kwaliteitsfeest … –Starter-Bronzen versnelling –Stijger-Zilveren versnelling –Kenner-Gouden versnelling –Best of class De Kwaliteitsversnelling: Brengt je naar de kopgroep.

12 VLAAMSE ASSOCIATIE VOOR LEIDERS IN DE KWALITEIT VLAAMS CENTRUM voor KWALITEITSZORG VALK MAANDELIJKSE SAMENKOMSTEN –Spreker over een actueel onderwerp –Nadien netwerken –Voorzitter uit de leden –Secretaris uit de leden –Jaarlijks diner –Uitnodiging voor alle activiteiten

13 VCKCONNECT VLAAMS CENTRUM voor KWALITEITSZORG VCKCONNECT LIDMAATSCHAP VOOR ORGANISATIES –3 leden in de VALK –Netwerken met elkaar –De kwaliteitskrant –Gratis 2 mensen naar het jaarlijks congres –Reductie bij deelneming aan projecten –Uitnodiging voor alle activiteiten

14 CREATOPIA SALON VLAAMS CENTRUM voor KWALITEITSZORG CREATOPIA SALON PROJECT ROND INNOVATIE Uitwisseling van waarden, gevoelens en ideeën over de dingen die ieder nauw aan het hart liggen. Vrije uitwisseling van ideeën maakt creativiteit en verandering mogelijk. Bereidheid vooraf bedachte ideeën en concepten los te laten. De Franse revolutie ontstond in de salons Thema’s van dit jaar: –risico’s nemen, –uitdaging & motivatie, –tijd maken voor ideeën en vertrouwen.

15 GOED GEDAAN VLAAMS CENTRUM voor KWALITEITSZORG GOED GEDAAN HET BEHEERSEN VAN MENSELIJKE FOUTEN Inzicht verwerven in de oorzaken van de menselijke fouten. Opzoeken van de risicofactoren en ze wegwerken. 40 tot 80 % van de kosten van niet kwaliteit komen van het rechtzetten van vergissingen. Beter gebruik van de bestaande middelen en materialen Samen met andere organisaties een strijd aanbinden met verspilling Maandelijks samen komen ter ondersteuning van eigen projecten.

16 SAMENWERKING VLAAMS CENTRUM voor KWALITEITSZORG MOGELIJKHEDEN ‘’leren van elkaar’’: bedrijven uit de privé-sector versus het lokaal bestuur‘’leren van elkaar’’: bedrijven uit de privé-sector versus het lokaal bestuur samenwerkingsplan ‘’in de maak’’ tussen VCK en VVSG op het gebied van kwaliteitszorg’; b.v. congressen/studiedagen, trefdag vvsg, valk, via publicaties….samenwerkingsplan ‘’in de maak’’ tussen VCK en VVSG op het gebied van kwaliteitszorg’; b.v. congressen/studiedagen, trefdag vvsg, valk, via publicaties….


Download ppt "Netwerking & Organisatieontwikkeling Netwerken naar kwaliteit: ervaringen uit de privé-sector Annette Geirnaert Directeur Vlaams centrum voor kwaliteitszorg."

Verwante presentaties


Ads door Google