De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

SPEELTUINEN IN LOMBOK Door:

Verwante presentaties


Presentatie over: "SPEELTUINEN IN LOMBOK Door:"— Transcript van de presentatie:

1 SPEELTUINEN IN LOMBOK Door:
Marjolein Jansen Suzanne Meijer Anouk Sassen Peter Snoek Klas 1d

2 Vroeger konden de kinderen rustig en veilig over straat lopen.
Want er was weinig verkeer in de straten

3 Tegenwoordig is het veel te druk om op straat te spelen.
..We hebben het zelf geprobeerd en het is echt waar!

4 Om deze reden vind je in drukke wijken speeltuinen waar kinderen wel veilig kunnen spelen.

5 In enkele stadswijken vind je één hele grote speelplaats
In enkele stadswijken vind je één hele grote speelplaats. Hier kunnen kinderen naar schooltijd lekker komen spelen. Hier mogelijk alleen basisschoolleerlingen komen. Kinderen kunnen hier onder toezicht spelen. Als kleuters hier willen spelen moet er wel een ouder mee komen. Deze speelplaats is op het Bankaplein.

6 Zo zag het Bankaplein er vroeger uit.
Wat een verschil hè……

7 Bovendien…

8 Zijn er ook nog kleine speeltuinen in de wijk Lombok
Zoals deze…. en deze…..

9 Uiteraard zijn alle speeltuinen door ons deskundige panel getest!

10 Komt ‘ie dan hè: De… SPEELTUINTOCHT

11 Na de speeltuintocht bespreken we de antwoorden in het lokaal.
Tijdens jullie tocht gaan jullie op zoek naar een aantal speeltuinen in LOMBOK. (Die jullie uiteraard zelf mogen testen) Aan het begin van de tocht krijgen jullie een werkblad. Hier staat de route op die jullie moeten lopen. Ook staan er vragen op die jullie moeten beantwoorden. Na de speeltuintocht bespreken we de antwoorden in het lokaal.

12 Doe je best!

13 Speeltuintocht Lombok
Route Startplaats: Koningsbergerstraat (Hogeschool Domstad) Ø      Ga linksaf en aan het eind de brug over Ø      Ga de 2e straat rechtsaf (je komt bij het Molenpark) Ø      Volg het pad in het Molenpark Ø      Ga aan het einde van het pad (uitgang Molenpark) naar rechts. Je komt dan op de Van Riebeeckstraat Ø      Loop de hele tijd rechtdoor. Ø      Bij de Balistraat zie je aan je rechterkant het Javaplein. Ga er in. Ø      Ga naar rechts tot het einde van de staat. Ga dan linksaf Ø      Ga de eerste links, de Kanaalstraat in Ø      Loop door de Kanaalstraat tot je bij de Pieter Bothstraat. Ga hier rechtsaf Ø      Loop langs een school en ga daarna naar links (Johannes Camphuysstraat) Ø      Loop deze straat uit. Je komt op de Billitonkade. Hier vind je de speelplaats Bankaplein Ø      Ga de 2e straat links. Je komt op de Billitonstraat Ø      Ga de 2e rechts (Abel Tasmanstraat) Ø      Ga de 2e straat rechtsaf, de Leidsekade op. Ø      Ga dan de 1e straat rechts, de brug over. Je komt nu weer op de Koningbergerstraat. (Hogeschool Domstad)

14 Opdrachten Vraag 1: Zie je bij het Molenpark overeenkomsten met de speelpleintjes bij jou in de buurt? Wat voor overeenkomsten of verschillen zie je? Vraag 2: Wat vind je van het Javaplein? Is dit een geschikte plek om te spelen? Vraag 3: Welke regels gelden er bij het Javaplein?

15 Vraag 4: Denk je dat de Kanaalstraat een veilige plek is om te spelen? Waarom wel/niet? Vraag 5: Hoe denk je dat de Kanaalstraat er vroeger uit zag? Vraag 6: Bij Pieter Bothstraat zie je twee speeltoestelen staan. Waar lijken deze speeltoestelen op? Vraag 7: Bij het Bankaplein is een grote speelplaats. Vraag naar de toezichthouder en vraag waarom het Bankaplein er is.

16 Het einde! Voor complimenten kun je terecht bij de makers van dit meesterwerk, graag tussen en uur, bedankt voor de aandacht.


Download ppt "SPEELTUINEN IN LOMBOK Door:"

Verwante presentaties


Ads door Google