De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

COCD-BOX De box werd 15 jaar geleden ontwikkeld door Mark Raison als eindwerk voor zijn opleiding en is bij uitstek geschikt om uit de vele resultaten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "COCD-BOX De box werd 15 jaar geleden ontwikkeld door Mark Raison als eindwerk voor zijn opleiding en is bij uitstek geschikt om uit de vele resultaten."— Transcript van de presentatie:

1

2 COCD-BOX De box werd 15 jaar geleden ontwikkeld door Mark Raison als eindwerk voor zijn opleiding en is bij uitstek geschikt om uit de vele resultaten verkregen uit een brainstormsessie de beste ideeën te kiezen. Op veel diverse ideeën komen (divergeren) lijkt studenten in het begin moeilijk maar uit al die ideeën de beste kiezen (convergeren) kan weleens moeilijker zijn!

3 COCD-BOX en hoe te beginnen Neem per team, een flipover-vel waarop de post-its met ideeën geplakt gaan worden. Trek een horizontale lijn op de helft van het papier.

4 Boven de lijn worden ideeën geplakt die (nog) niet realiseerbaar zijn Onder de lijn worden ideeën geplakt die realiseerbaar zijn

5 COCD-BOX en hoe verder Trek nu ook een verticale lijn over de helft van het papier.

6 Links van de lijn komen gewone ideeënRechts van de lijn komen originele ideeën

7 Kleur de 4 ontstane vlakken linksboven wit rechtsboven geel linksonder blauw rechtsonder rood

8 (Nog) niet realiseerbare Gewone ideeën realiseerbare Gewone ideeën (Nog) niet realiseerbare originele ideeën realiseerbare originele ideeën

9 Het vel is klaar en nu? Elk teamlid selecteert 4 tot 8 blauwe, rode en gele ideeën dit door op de post-it een blauw, rood of gele stip te zetten Plaats de 10-15 ideeën met de meeste stickers (in alle kleuren) in de COCD-box. Check samen of dit inderdaad de kansrijke ideeën zijn Neem de rode ideeën als uitgangspunt Combinaties met blauw maakt ideeën makkelijker te realiseren. Combinaties met geel geeft ideeën ook perspectief op de langere termijn. Stel nu een fantastische top 3 samen uit alle ideeën die voortkamen uit jullie brainstorm.

10


Download ppt "COCD-BOX De box werd 15 jaar geleden ontwikkeld door Mark Raison als eindwerk voor zijn opleiding en is bij uitstek geschikt om uit de vele resultaten."

Verwante presentaties


Ads door Google