De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vertaald uit het Frans – Freddy Storm 04/2010 Als het over kunst gaat lijken de grenzen van de verbeelding op originele en expressieve wijze te worden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vertaald uit het Frans – Freddy Storm 04/2010 Als het over kunst gaat lijken de grenzen van de verbeelding op originele en expressieve wijze te worden."— Transcript van de presentatie:

1

2 Vertaald uit het Frans – Freddy Storm 04/2010

3 Als het over kunst gaat lijken de grenzen van de verbeelding op originele en expressieve wijze te worden verlegd door jonge talenten. De Engelse schilder IAN DAVIE, 44 jaar, toont zijn meesterschap... op pluimen van zwanen. Het zijn echte meesterwerkjes!

4 Het heeft Ian Davie vier jaar gekost om deze technische perfectie te bereiken. Hij verzamelt pluimen van zwanen die niet ver van zijn woonst leven, in het Nationaal Park Snowdonia in WALES. Ian wast en droogt de pluimen en beschildert ze dan met speciale acrylaatverf.

5 Elk " werkstuk" is klaar in ongeveer een week, zegt de artiest. Het schilderij moet eerst en vooral goed gedefinieerd en nauwkeurig zijn. Fouten kunnen slechts met veel moeite worden verbeterd.

6 Interessant feit: Ian Davie heeft zijn artistiek talent pas op 40-jarige leeftijd ontdekt. «Tot dan had ik nog nooit een penseel in mijn hand gehad», verklaart de artiest geamuseerd. De man is verrukt over het onverwachte succes dat hij geniet. Kleine of eenvoudige schilderijtjes op pluimen gaan van de hand voor 600 tot 800 euro. Complexere schilderijtjes kunnen een prijs halen van 2000 euro.

7 Ian werd al uitgenodigd op grote exposities, georganiseerd door het Kunstmuseum van Wales en het Kunstmuseum van Gloucestershire.

8 De idee van schilderen op pluimen kreeg Ian na een bezoek aan Nieuw-Zeeland waar de mensen gefascineerd waren door de kunstige pluimen van de Maori’s.

9 Deze kunstwerkjes zijn een goede investering. Pluimen kunnen zeer lang worden bewaard: men heeft er gevonden in graven van Egyptische farao’s.

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22


Download ppt "Vertaald uit het Frans – Freddy Storm 04/2010 Als het over kunst gaat lijken de grenzen van de verbeelding op originele en expressieve wijze te worden."

Verwante presentaties


Ads door Google