De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kick-off Bouwkundige InformatieSystemen ADMS 2006 Jan Dijkstra / Henk Jan Pels 11 september 2006 ADMS-BIS.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kick-off Bouwkundige InformatieSystemen ADMS 2006 Jan Dijkstra / Henk Jan Pels 11 september 2006 ADMS-BIS."— Transcript van de presentatie:

1 Kick-off Bouwkundige InformatieSystemen ADMS 2006 Jan Dijkstra / Henk Jan Pels 11 september 2006 ADMS-BIS

2 Kick-off Inleiding / voorstelronde Leerdoelen Eindresultaat Lesstof Planning

3 ADMS-BIS Inleiding Uitgangspunt is, dat bij het ontwikkelen van een effectieve en efficiënte procesaanpak voor het oplossen van een complexe bouwontwerpopgave kennis van bouwinformatica en bouwkundige informatiesystemen noodzakelijk is. Thema 2006: Onderzoeksgebieden in het project Dienst Vastgoed Defensie (DVD)

4 ADMS-BIS Voorstelronde Docenten ADMS GroepenADMS Groepen

5 ADMS-BIS Leerdoelen Zodanig inzicht verkrijgen in bedrijfsprocessen dat een informatiestrategie voor een eenvoudig bedrijfsproces opgesteld kan worden Inzicht verkrijgen in kritieke succesfactoren ten aanzien van de bedrijfsdoelstellingen en de ICT-doelstellingen in het bijzonder Kennis vergaren over het specificeren van het ontwerp voor een informatiesysteem op basis van de daarvoor bepaalde doelstellingen Vaardigheid verkrijgen in het specificeren van het ontwerp voor een informatiesysteem

6 ADMS-BIS Eindresultaat Na afloop van de module is de deelnemer in staat om eenvoudige bedrijfsprocessen te vertalen naar een informatiestrategie en een systeemontwerp te vervaardigen dat deze informatiestrategie ondersteunt

7 ADMS-BIS Lesstof Diverse hand-outs tijdens plenaire colleges (beschikbaar via de website) Strategic planning for information systems: ISBN 0-470-84147-8 J. Ward en J. Peppard UML beknopt: ISBN 90-430-0199-6; of de Engelse versie: UML distilled; M. Fowler en K. Scott.

8 ADMS-BIS Planning


Download ppt "Kick-off Bouwkundige InformatieSystemen ADMS 2006 Jan Dijkstra / Henk Jan Pels 11 september 2006 ADMS-BIS."

Verwante presentaties


Ads door Google