De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

St. Patrick’s Day St.Patrick’s Day is de nationale feestdag van Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en enkele Canadese provincies. De feestdag valt op.

Verwante presentaties


Presentatie over: "St. Patrick’s Day St.Patrick’s Day is de nationale feestdag van Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en enkele Canadese provincies. De feestdag valt op."— Transcript van de presentatie:

1

2 St. Patrick’s Day St.Patrick’s Day is de nationale feestdag van Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en enkele Canadese provincies. De feestdag valt op 17 maart, waarbij men de beschermheilige van Ierland, Sint-Patrick herdenkt. Groen is de kleur die met deze feestdag geassocieerd wordt. Feestgangers dragen meestal groene kleding en men kan bijvoorbeeld groen bier kopen op deze dag. St. Patrick’s Day wordt wereldwijd gevierd, met name in de landen waar veel Ieren naartoe zijn geëmigreerd, voornamelijk de VS en Australië. In deze landen worden veel grote optochten georganiseerd. In New York vindt de oudste en grootste parade ter wereld plaats. Ook in Dublin en andere Ierse steden worden parades gehouden.

3

4

5

6

7

8

9


Download ppt "St. Patrick’s Day St.Patrick’s Day is de nationale feestdag van Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en enkele Canadese provincies. De feestdag valt op."

Verwante presentaties


Ads door Google