De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Van groen naar blauw. De vorige brug over het kanaal Willebroek- Brussel werd tijdens de tweede wereldoorlog vernield. Ze werd vervangen door een stalen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Van groen naar blauw. De vorige brug over het kanaal Willebroek- Brussel werd tijdens de tweede wereldoorlog vernield. Ze werd vervangen door een stalen."— Transcript van de presentatie:

1 Van groen naar blauw

2 De vorige brug over het kanaal Willebroek- Brussel werd tijdens de tweede wereldoorlog vernield. Ze werd vervangen door een stalen hefbrug. De maximale hefhoogte is ongeveer 35 meter, en is bedoeld om de doorvaart van zeeschepen toe te laten. Voor kleinere binnenschepen wordt de brug meestal minder hoog opgetrokken.

3

4 Ruim vijftig jaar na haar indienstneming was ze aan een grondige renovatie toe. De werken aan de brug begonnen in 2007 toen de hijskabels vervangen werden. Daarna werd er in fases verder verfraaid.

5 Zo werden het brugdek en de hijskabels vernieuwd en werd de oude grijsgroene kleur vervangen door een frisse azuurblauwe kleur. En om ’s avonds te kunnen schitteren kreeg ze nieuwe sfeerverlichting.

6 Naast de nieuwe verlichting kreeg de als monument beschermde brug ook een ander kleurtje. De Vredesbrug, beter bekend als "de brug van Willebroek" of "de brug der zuchten", is niet langer grijsgroen, maar azuurblauw.

7

8 Nu straalt de Vredesbrug en mogen de Willebroekenaars fier zijn op deze ijzeren dame. En zeg nu zelf de naam Vredesbrug straalt op zich al.


Download ppt "Van groen naar blauw. De vorige brug over het kanaal Willebroek- Brussel werd tijdens de tweede wereldoorlog vernield. Ze werd vervangen door een stalen."

Verwante presentaties


Ads door Google