De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bordeaux 1997. Dag 1 Winksele - Avesnes 125 km 4 juli 1997 Met spek en eieren op de maag vatten we de 120 km lange geschatte dagetappe aan, die door.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bordeaux 1997. Dag 1 Winksele - Avesnes 125 km 4 juli 1997 Met spek en eieren op de maag vatten we de 120 km lange geschatte dagetappe aan, die door."— Transcript van de presentatie:

1 Bordeaux 1997

2

3 Dag 1 Winksele - Avesnes 125 km 4 juli 1997 Met spek en eieren op de maag vatten we de 120 km lange geschatte dagetappe aan, die door de vader van Ceymeulen op hoongelach werd onthaald, omdat hij dacht dat dat teveel was voor ongetrainde mensen. Toch danken we hem omdat hij zijn pillampje meegaf. In Genval ontmoette Bogaerts de laatste bekende persoon, hetgeen hij als grote pech beschouwde. In Hautain-le-Val bestelde Joris vier comme ça’s. Regen op het ideale moment.

4

5 Kasseien  die Walen zijn te lui om de wegen te asfalteren. Een toevallig ontdekte bakker in het pisdorpige Hautain-le-Val bracht redding voor Sterckx nadat we de Nopri links hadden laten liggen. Op de stoep werden we lastig gevallen door ne kleine die de fiets van Bogaerts probeerde te saboteren. Hij dacht dat we hem niet zagen door de spaken. De eerste Aquarii werden besteld bij Louis. Plots waren we al in Frankrijk. Deviation Maubeuge. De eerste dikke tieten werden gezien, de kop erop was al veel minder. Bij de Chopi maakten we verwoede vuilbakken. Zoek maar eens naar de Doritos tussen de cementzakken. Met een klimmetje richting Bérelles.

6

7 Uiteindelijk bereikten we om kwart voor zeven Avesnes. Hier nog een klim te voet waar enkele drollen moesten vermeden worden. De camping werd vrij snel gevonden. Wets testte al meteen de toiletten. Een schitterend kamp werd gemaakt. Als afsluiter van de dag gingen we een heerlijke friet halen. Dat het intelligente frietmadammen waren bewijst het volgende: ze dacht dat we maar 1 friet bestelden, de Orangina was op, ze dacht dat we Duits spraken. We kregen nog gratis koffie. Een paard at enkele plastieken frisco’s. Aan slaapzakken geen tekort. De pech bleef uit zodat hij zeker op een andere dag verwacht mag worden.

8

9 Dag 2 Avesnes - Fère-en-Tardenois 150 km Wat een dag. ‘s Morgens ons eerste Frans brood met chocolade. Plaatselijke duif scheette gazet vol. In de voormiddag ideaal parcours voor tijdritten. In Sains was de kassa een bureaustoel. De vlakke dag werd dat niet. Vandaag hebben we al onze versnellingen moeten testen. Ceymeulen had een kleine mountainbike tocht uitgestippeld. Terwijl Joris er ene legde verkende Ceymeulen de andere kant. We besloten wijselijk terug te keren naar betere weg. Daar lag nog om de 100 meter een stuk asfalt, maar we moesten onze 1-1 wel een half uur aanhouden. We kruisten alle dalen en enkele kanalen.

10

11 Na 130 km bereikten we eindelijk Braine waar we ons blikje moesten wegsmijten. Dan ontbond Joris zijn duivels. Snickers Ice Cream geven je tijgerkracht. Hij dacht er een sol-rit van te maken. Toen maakte Ceymeulen er een einde aan. Hij stak een tandje bij (of 10). De volgende klim bracht de snelheid echter van 36 terug naar 5. We zaten nog steeds niet in het Bekken van Parijs. We kwamen nog verschillende andere bekkentjes tegen. Op de camping wachtte ons nog een heerlijke douche. Na 5 seconden moesten we er al uitkomen. Bogaerts krijste de hele camping bij elkaar toen hij zijn ballekes waste. Daarna nog een heerlijke spaghetti. Na een uur had Bogaerts al één blik open. Boardman heeft de proloog gewonnen tot groot jolijt van Wets en Ceymeulen.

12

13 Dag 3 Fère - Montereau 125 km Gisteren. Op de middag hadden we nog maar 30 km gedaan. Dit had vooral te maken met het heuvelachtige parcours. Rond 11 uur zaten we in Château-Thierry waar Jan geld ging afhalen. Dan reden we nog een uurtje door tot la Ferté gelegen aan de Marne waar we ons middagmaal verorberden en een moit aan ’t trainen was met de fiets. In de namiddag werd het landschap gekleurd door graan en klaprozen. Het gebied was minder heuvelachtig, maar er zaten toch nog enkele kuitenbijters in. Uiteindelijk bereikten we nog vrij snel de surville van Montereau waar het vol Marocains zat in de sloppenwijken.

14

15 Vermits we een McDonalds tegenkwamen lieten we niet na een Big Mac menu te bestellen. Tijdens onze maaltijd moesten we nog flink opletten om niet bestolen te worden. Joris moest zijn handschoenen uitlenen, Freek moest zijn fietscomputertje halen, Stefaan moest een franc afstaan. Uiteindelijk bereikten we tegen zeven uur de camping die slecht gelegen was, harde grond had, duur was wat deels goedgemaakt werd door de goede douches. Tegen negen uur gingen Freek en Stefaan nog even een loopje doen en brachten twee pizza’s mee. Tot slot vernamen we dat Cipollini de rit gewonnen had en de gele trui droeg en dat Boardman dus voor niets in onze sprintploeg staat.

16 Stefaan kwijt zich van de dagboek taak.

17 Dag 4 Montereau - la Ferté St.-Aubin 135 km Joris ging om 7 uur opstaan. Rond 10 uur vertrokken we naar Nemours. Na het ontbijt op de parking van de Champion ging het richting Nemours. Het was nog 9 km en even later was het nog 10 km. Rond 11 uur bereikten we Nemours al waar we enig fret opsloegen om alzo gepland even verder op te eten. Maar aangezien de winkels op de middag weer gesloten waren reden we naar het volgend dorpje. Dat was maar 5 km verder, een klein kwartiertje dus. Daardoor misten we de ‘Route de César’. Uiteindelijk wou Ceymeulen Châteauneuf zo snel mogelijk bereiken, d.w.z. tegen 40 km/u.

18

19 Daar kochten we de Super U leeg. Onderweg kwamen we een honderdtal honden tegen. Het Loiredal schoot aan ons voorbij want 10 minuten later hadden we al 17 van de 37 km afgelegd. Na een laatste stop reden we tegen 32 over een ideale tijdrittenweg. Ceymeulen probeerde de moed erin te houden door te zeggen dat het nog 11 km was, het stond op de kaart. We aten Uncle Bens. De douches waren uitstekend. We dachten dat we op een rustige camping zaten, tot de eerste TGV. Ceymeulen moet kakken, maar alleen Franse WC. De dikke moit naast ons was haar Megabike ploeg aan’t optellen. Twee ouw mensen zitten naast ons in de auto, terwijl ze 1 uur aan de tent hebben gezeten.

20

21 Het schijtconcert gaat hier rustig zijn gang. Belangrijkste afwezige in dit concert is Ceymeulen. De stank verjaagt toch de muggen, zodat een jacht op de muggen niet zal moeten. Volgend jaar nemen we een TV en een groot gasvuurtje mee. ‘t Is te zeggen, de Gerrit, die nu leert.

22

23 Dag 5 la Ferté - Châtillon-sur-Indre 122 km De dag begon goed. Joris was ontbijt gaan halen en de hemel zag er stralend uit. De vlakke voormiddag leidde ons naar Vernou waar we tijdens onze lunch gestoord werden door de kuisvrouw van de kerk. De namiddag bestond uit een aaneenschakeling van tijdritten van 20 km. De eerste 3 verliepen nog rustig in onze 3-6 tot in Ecuillé. Onder een verzengende hitte (Ceymeulen moest zelfs een pull aandoen) werd het parcours steeds heuvelachtiger, maar dat had Ceymeulen niet gemerkt. We reden zowel bergaf als bergop in 3-7. De laatste tijdrit verliep tegen een gemiddelde van 38 km/u.

24

25 Op het glooiende parcours naar de Indre legden we het 20 km lange traject af op 35 minuten. Hier zou zelfs Boardman moeten passen.

26

27 Dag 6 Châtillon - le Blanc 50 km Met een uur vertraging o.w.v. een moit die we tot 2 maal toe genomen hebben vertrokken we naar een gazettenwinkeltje waar we l’Equipe kochten om in Paulnay te lezen, maar de Frakke, toekomstig Tourwinnaar deed ons anders beslissen. Ceymeulen startte de Mapei-GB-trein maar al snel bleek dat niemand zin had om deze te volgen. Onder een brandende zon bereikten we omstreeks half 3 le Blanc. Daarna gingen we naar een café du centre waar we de Tour bekeken en waar de ober Joris heet. Er heerste reeds een gezellige Toursfeer. ‘s Avonds aten we kip met meer vel en been dan vlees. Gelukkig maakte de saus nog veel goed.

28

29 Dag 7 le Blanc Eindelijk konden we eens blijven liggen. Joris en Freek zijn eten gaan halen voor een smos. Toen hoorden we de Tourkaravaan aankomen. Ceymeulen en Bogaerts wouden oversteken, maar konden dat niet probleemloos. Ne garagist ving alles voor onze neus. Wets kreeg enkel een mouchen telefoon te pakken. Bogaerts leverde nog een duel met ne kleine, hetgeen hem een gat in zijn kous opleverde. In de pauze aten we onze smos op. Dan kwam de Tour met Vasseur op kop gevolgd door Peeters en co op ± 15 minuten en dan het peleton.

30

31 De frisbee die Ceymeulen gevangen had werd ‘s avonds reeds getest. Dan begon het te regenen. Na een douchke haalden Joris, Wets en Bogaerts enkele hot-dogs en frieten. Voor Ceymeulen bleef de avond maaltijdloos. Wets en Joris gingen nog in het centrum naar de Tour kijken op groot scherm terwijl Bogaerts en Ceymeulen de buitentent opzetten en de rit volgden op de radio. ‘s Avonds deden we nog een Tourkwis.

32

33 Dag 8 le Blanc - Mansle 155 km Om 8 uur zijn we opgestaan om om 10 uur aan de startlijn van de Tour te staan. Maar wat bleek, duizenden supporters waren ons voor. Dan aten we maar ontbijt op een gezellig bankje. Ondertussen kwam de Tourkaravaan voorbij. Bogaerts en Ceymeulen waagden zich naar beneden. Ze geraakten zelfs tot aan het VIP-dorp. Daar kwamen alle renners aan in chique bussen. Alle renners lagen met hun benen omhoog. Toen kwam de Mapei bus. Wij deden een demakke. Daar stonden we met 3 pisbelgen met een pismuts. Tafi kwam deze halen, waarop Michel Wuyts repliceerde: “hé Adrea, perconte viare”.

34

35 Ceymeulen begon toen te trekken; eerst Patrick Lefevre, dan Camendzind, Museeuw, VDB, Gotti, e.a. We herkenden ook nog Pascal hervé. Camenzind werd 1 uur geïnterviewd. Er kwamen nog andere renners voorbij, waarvan we niet doorhadden dat hun naam op hun rugnummer stond. Dan gingen we naar de Rabobank bus, waar Bogaerts een elleboogstoot kreeg van Van Bon. Dan zijn we maar teruggegaan, gegeten en vertrokken via het parcours van de tour naar St.-Savin. Onderweg werd Bogaerts in de kant gereden door Sterckx. Buiten St.-Savin begon het te regenen. Daarom schuilden we in een stal met vliegen met vliegen à volonté.

36

37 Patrick Lefevre

38 Sterckx ging eten halen. Daarna hebben we buzze gegeven tot in Mansle waar we een pizza aten. We werden bediend door een deb-ober. Vlak voor ons reed iemand door het rood tegen 150 km/u. We smeten ook nog met olijven naar een gootopening. We besloten om vlak voor het donker nog 10 km te rijden tot het volgende dorp. De kerk bleek ongeschikt. We reden verder tot aan een camping 3 km verder. Daar sliepen we gratis en in open lucht. Deze dag was een echte pechdag: Bogaerts met knieprobleem, regen, wind op kop, materiaalpech voor Wets, een steeds lossende Sterckx op 1 kwartier. Iedereen hield stand en zo sliepen we om 0 uur.

39

40 Ivan Gotti

41 Dag 9 Mansle - St.-André de Cubzac 160 km We vertrokken reeds om 6u15 omdat we om 6u00 waren opgestaan. Het was nog vrij koud. We reden 20 km verder naar een bakker met blaffende hond die vooral goed luisterde naar zijn baasje. De bakker had nog nooit gehoord van 12 pains au chocolat. Dan aten we maar piscroissants. We reden verder en aten deftiger in Château-Neuf. Onderweg stopten we in een pisdorp. Daar reden we verkeerd richting Barberieux. We kwamen in de uitlopers van het Centraal Massief terecht. Het gat deed zeer, maar de rest ook. Gelukkig vonden we nog een bakker waar we aten, nadat we eerst 3 km eerder onze drinkbus bijgevuld hadden. Na het eten ging alles veel beter.

42 Richard Virenque

43 Michael Boogerd

44 De Mapei-GB trein trok weer zijn plan o.l.v. Ceymeulen. Zo waren we nog op tijd voor de Tour. Joris was wel op zijn eentje doorgereden naar St.- André de Cubzac. Na de Tour, waarin Baffi, Saligari en Vanzella voorop reden, begaven ook wij ons naar Cubzac onder een loden zon. Daar dronken we en aten we een ijsje. Het was daar kermis. We vonden de kerk niet, waar we met de Jorre afgesproken hadden. Dan wel. We reden naar Ambares. Over de Gironde verloren we Wets. Bogaerts reed even een wegje in, maar vond hem niet. Ceymeulen reed naar de camping, maar daar was Wets ook niet. Bogaerts (met grote kakdruk) en Sterckx wachtten op het rond punt.

45 We reden dan maar samen naar de camping waar Wets ineens wel zat. We gingen eten in de Mac zonder Marokkanen, waar 30 vrouwen achter de toonbank waren. Deze moesten lachen met Freek en Joris omdat ze langs de McDrive gereden waren met de fiets. Op de camping werden we geplaagd door muggen. Om 3 uur ‘s nachts begon het te regenen, dus moesten we ons verplaatsen naar het afdak. Dit gebeurde pas wanneer Wets op Ceymeulen riep dat het regende.

46 Jan Ullrich

47 Frank Vandenbroecke

48 Dag 10 Ambares - Pyla 100 km ‘s Morgens werden we gewekt door een stevige wind maar we besloten toch iets langer dan normaal te blijven liggen. Uiteindelijk verlieten we rond 11 uur de camping om even verder in Corbon Blanc ons ontbijt aan een supermarkt te nuttigen. Onderweg werden we een paar keer verrast door een buitje. Op de middag trokken we door Bordeaux. Na enig zoekwerk en enkele inkopen + geldafhaling verlieten we de stad om te eten in Pessac alwaar het weer begon te regenen. Rond 2 uur vertrokken we dan voor het laatste deel langs een uiterst saaie weg (en redelijk druk) richting Arcachon. Onderweg moesten we nog maar eens schuilen.

49

50 Na een laatste stop bereikten we omstreeks half zes Arcachon. Iedereen zat erdoor en de goesting om verder te rijden was ver weg. Toch moesten we nog een heel eind rijden naar de camping bij de Dun de Pilat. Dit deel was alles behalve vlak. Omdat de prijs er zeer hoog lag (158 ff) besloten we maar één nacht te blijven. Na ons geïnstalleerd te hebben trokken we voor het eerst over de hoogste duin van Europa waar we nog wat frisbeeden en even in de rapte de zee gingen raken. ‘s Avonds gingen we nog eten in een restaurantje waar enkele honden de aandacht trokken.

51

52 Dag 11 Pyla - Arcachon 20 km Vandaag konden we eens goed uitslapen tot 12 uur, we hadden die dag toch niets te doen en het werd niet te warm in de tent. In de vroege namiddag trokken we naar de oceaan waar we een eerste maal zwommen; behalve Freek, die verkoos om wat bij te bruinen. Onderweg maakten we nog enkele panoramische foto’s vanop de top van de Dun du Pilat. Later op de namiddag trokken Jan, Stefaan en Freek terug naar de camping om er naar de eerste bergrit van de Tour te kijken. Rond 5 uur ruimden we alles op om terug te gaan naar Arcachon. Na enig onderhandelwerk van Freek konden we voor 158 ff weg.

53

54 Toen we constateerden dat de camping in Arcachon niet aan de zee lag fietsten we het bassin af om er een andere te zoeken die wel aan het strand lag. Onderweg aten we in een wegrestaurant waar Bogaerts een grote friet at en de anderen een pizza met schaar verorberden. Wanneer de uiteindelijke camping zeer zwak bleek te zijn moesten we nog eens al onze krachten bundelen om terug te keren naar Arcachon. Deze trip werd nog een heuse bergetappe. Uiteindelijk kregen we in de camping van Arcachon een voorlopig plaatsje aangewezen. Rond middernacht gingen we nog kijken naar een prachtig vuurwerk voor de kust.

55

56 Dag 12 Arcachon Omdat we voor 12 uur naar een andere plaats (plaatsje) moesten verhuizen werden we gedwongen iets vroeger op te staan (rond 11 uur). Deze nieuwe plek bleek nog kleiner en moeilijk bereikbaar met de fiets. Eens we ons daar geïnstalleerd hadden gingen Jan, Stefaan en Joris zwemmen in het bad van de camping. Rond de middag ging Joris nog een plastic bal kopen zodat we ons in het zwembad iets meer konden vermaken. Niet veel later echter werd onze aandacht getrokken door een chique moit die na een korte zwempartij ging zonnen in monokini. Bogaerts en Sterckx scherpten het kopbalrecord aan tot acht.

57 Ondertussen had Freek de krant en het middagmaal gekocht. Rond 4 uur gingen Jan en Freek naar de Tour kijken in een dorpscafé omdat de TV in de camping niet opstond. Daar zagen ze het machtsvertoon van Ullrich. Later gingen ook Stefaan en Joris naar het dorp om inkopen te doen in de Leclerc. Na de Tour ging Freek nog een badhanddoek en een Ushuaïa-deo kopen. Als avondeten maakten we fish-sticks met groenten. Voor het dessert hielden we het op een blik gemengd fruit. ‘s Avonds gingen we nog wat wiezen in de plaatselijke bar om zo rond half twee in onze slaapzak te kruipen.


Download ppt "Bordeaux 1997. Dag 1 Winksele - Avesnes 125 km 4 juli 1997 Met spek en eieren op de maag vatten we de 120 km lange geschatte dagetappe aan, die door."

Verwante presentaties


Ads door Google