De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

 1. De taalontwikkeling van Dove kinderen: Perceptie en productie van spraak.  2.De taalontwikkeling van Dove kinderen.  3.Geletterdheid.  4.Besluit.

Verwante presentaties


Presentatie over: " 1. De taalontwikkeling van Dove kinderen: Perceptie en productie van spraak.  2.De taalontwikkeling van Dove kinderen.  3.Geletterdheid.  4.Besluit."— Transcript van de presentatie:

1

2  1. De taalontwikkeling van Dove kinderen: Perceptie en productie van spraak.  2.De taalontwikkeling van Dove kinderen.  3.Geletterdheid.  4.Besluit.  5.Bronnen.

3 Perceptie =de zintuiglijke waarneming van gesproken taal Ernstig–slechthorenden  problemen met identificeren en herkennen van de snelle veranderingen in de intensiteit, frequentie en duur van het spraaksignaal Doven  Problemen met de waarneming van kleine contrasten in spraak.

4  Dove kinderen  sterk vertraagd.  Beïnvloedende factoren: H et effectieve gehoorverlies, De aanleg voor spraakafzien Het afwezig/aanwezig zijn van bijkomende ontwikkelingsproblemen /omgevingsfactoren bv.communicatie– en taalaanbod in het gezin,de kwaliteit van de begeleiding,…

5  Kenmerkend bij het lezen van doven= het globale, radende karakter.  ! Veel doven zijn nauwlijks geletterd!

6  Hoe vroeger de problematiek voorkomt hoe groter de taalontwikkelingstoornissen  2 Tendensen in de dovenwereld:  cochleaire implantatie voor steeds meer dove kinderen een realiteit geworden.  Inruimen van een structurele plaats voor de Nederlandse Gebarentaal in opvoedings– en onderwijsprogramma's voor dove kinderen.

7 KNOORS H. Taalontwikkelingsstoornissen ten gevolge van doofheid, in:KNOORS H. handboek stem-spraak-taalpathologie.


Download ppt " 1. De taalontwikkeling van Dove kinderen: Perceptie en productie van spraak.  2.De taalontwikkeling van Dove kinderen.  3.Geletterdheid.  4.Besluit."

Verwante presentaties


Ads door Google