De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Hoofdstuk D Het medische dossier als informatiebron.

Verwante presentaties


Presentatie over: "FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Hoofdstuk D Het medische dossier als informatiebron."— Transcript van de presentatie:

1 FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Hoofdstuk D Het medische dossier als informatiebron

2 FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 2 Het medisch dossier als informatiebron. - Het basisdocument voor het coderen van diagnosen en procedures is het medisch dossier. - Het medisch dossier moet voldoen aan de criteria zoals die zijn beschreven in het KB van 3 mei 1999. - Een goed bijgehouden medisch dossier maakt het coderen een stuk eenvoudiger en minimaliseert het aantal interpretaties.

3 FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 3 Interpreteren !!! Is van belang wanneer het gaat om een aantal complementaire, meestal technische, onderzoeken (RX,anatomo-pathologie,…). Als deze resultaten een meer precieze code aanleveren en voor zover deze informatie niet indruist tegen de mening van de behandelende arts, kan deze meer precieze code worden gebruikt.

4 FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 4 Ter herinnering… - Er worden geen radiologische protocollen gecodeerd maar pathologieën. Vb : cortico-corticale atrofie … - Er worden geen cijfers gecodeerd maar diagnosen. Vb : ferriprieve anemie : ferritine = 15 µg … coderen ? De opgegeven criteria zijn enkel ter indicatieve titel.


Download ppt "FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Hoofdstuk D Het medische dossier als informatiebron."

Verwante presentaties


Ads door Google