De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Activiteitenverslag FAVV 2011 RC 26/9/2012 Opmerkingen Bemefa & TA.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Activiteitenverslag FAVV 2011 RC 26/9/2012 Opmerkingen Bemefa & TA."— Transcript van de presentatie:

1 Activiteitenverslag FAVV 2011 RC 26/9/2012 Opmerkingen Bemefa & TA

2 Bewaartemperaturen In tegenstelling tot het activiteitenverslag van 2010 staat er dit keer geen overzichtstabel met info over de bewaking van de koude keten in koeltogen (aanwezigheid van thermometer en respecteren van de correcte bewaartemperatuur). Enkel op p. 92 wordt er verwezen naar het % non-conformiteiten op gebied van respect van bewaartemperaturen voor detailhandel (zonder verwerking), detailhandel brood en verse patisserie, en viswinkels. Het zou handig geweest zijn om terug zo’n overzichtstabel te hebben en de vergelijking te maken met vorig jaar.

3 Activiteit Ambulant/ niet ambulant Vraag% conform % niet conform Vleeswinkelambulant bewaartemperaturen96%4% thermometer aanwezig en zichtbaar73%27% Vleeswinkel niet ambulant bewaartemperaturen96%4% thermometer aanwezig90%10% thermometer zichtbaar89%11% Viswinkelambulant bewaartemperaturen96%4% thermometer aanwezig en zichtbaar67%33% Viswinkel niet ambulant bewaartemperaturen92%8% thermometer aanwezig81%19% thermometer zichtbaar84%16%

4 Activiteit Ambulant/ niet ambulant Vraag% conform % niet conform Bakkerambulant bewaartemperaturen91%9% thermometer aanwezig en zichtbaar82%18% Bakker niet ambulant bewaartemperaturen90%10% thermometer aanwezig72%28% Detailhandel met verwerking niet ambulant bewaartemperaturen88%12% thermometer aanwezig80%20% Detailhandel zonder verwerking niet ambulant bewaartemperaturen92%8% thermometer aanwezig83%17% Detailhandelambulant bewaartemperaturen87%13% thermometer aanwezig en zichtbaar71%29%

5 Uitsnijderijen

6 2010 InspectiesGunstig Gunstig met opmerkingen Niet gunstig Als landbouwhuisdier gehouden hoefdieren47875,7%14,4%9,9% Pluimvee en lagomorfen 17087,1%6,5% Gekweekt wild 1687,5%12,5%0% Vrij wild 3491,4%5,9%0% Inspecties van de infrastructuur, inrichting en hygiëne in de uitsnijderijen InspectiesGunstig Gunstig met opmerkingen Niet gunstig Als landbouwhuisdier gehouden hoefdieren45372,6%13,0%14,3% Pluimvee en lagomorfen 19380,8%8,3%10,9% Gekweekt wild 2281,8%13,6%4,5% Vrij wild 3093,3%6,7%0%

7 Weging NC/NC+C TRA 2011 Uitsnijderij van vlees van als landbouwhuisdier gehouden hoefdieren - Infrastructuur, Inrichting en hygiëne AANVOER VAN NIET VOLLEDIG DOORKOELDE VARKENSKARKASSEN Het geïnstalleerde traceerbaarheidssysteem laat toe om de totale tijdsduur van het vervoer van het slachthuis tot de uitsnijderij te verifiëren met inbegrip van het laden en het lossen. De totale tijdsduur moet kleiner zijn dan twee uur. 315,7% TRA 2011 Uitsnijderij van vlees van als landbouwhuisdier gehouden hoefdieren - Infrastructuur, Inrichting en hygiëne AANVOER VAN NIET VOLLEDIG DOORKOELDE VARKENSKARKASSEN Er worden steekproefsgewijze bemonsteringen voor microbiologische analyses van de niet volledig doorkoelde varkenskarkassen bij ontvangst uitgevoerd. 314,5% TRA 2011 Uitsnijderij van vlees van als landbouwhuisdier gehouden hoefdieren - Infrastructuur, Inrichting en hygiëne AANVOER VAN NIET VOLLEDIG DOORKOELDE VARKENSKARKASSEN Een autocontrolesysteem met maatregelen om risico's tengevolge van het vervoer van niet volledig doorkoelde varkenskarkassen te beheren, is in werking. 310,0% TRA 2011 Uitsnijderij van vlees van als landbouwhuisdier gehouden hoefdieren - Infrastructuur, Inrichting en hygiëne INFRASTRUCTUUR De uitsnijderij beschikt over voorzieningen, om gereedschap te ontsmetten met heet water van ten minste 82°C, of over een alternatief systeem dat een gelijkwaardig effect heeft. 109,0% TRA 2011 Uitsnijderij van vlees van als landbouwhuisdier gehouden hoefdieren - Infrastructuur, Inrichting en hygiëne AANVOER VAN NIET VOLLEDIG DOORKOELDE VARKENSKARKASSEN Alleen na het bereiken van deze hierboven vermelde temperaturen, wordt het vlees uitgesneden, uitgebeend of met een onmiddellijke verpakking omhuld. 107,1% Als landbouwhuisdier gehouden hoefdieren:

8 WegingNC/NC+C TRA 2061 Uitsnijderij van vlees van pluimvee en lagomorfen - Infrastructuur, inrichting en hygiëne INFRASTRUCTUUR De uitsnijderij beschikt over voorzieningen, om gereedschap te ontsmetten met heet water van ten minste 82°C, of over een alternatief systeem dat een gelijkwaardig effect heeft. 108,2% TRA 2061 Uitsnijderij van vlees van pluimvee en lagomorfen - Infrastructuur, inrichting en hygiëne HYGIËNE Het versnijden van het vlees is zo georganiseerd dat verontreiniging wordt voorkomen of tot een minimum wordt beperkt. 33,3% TRA 2061 Uitsnijderij van vlees van pluimvee en lagomorfen - Infrastructuur, inrichting en hygiëne HYGIËNE Tijdens het versnijden en verpakken wordt de temperatuur van ten hoogste 4°C voor het vlees gerespecteerd. 101,4% TRA 2061 Uitsnijderij van vlees van pluimvee en lagomorfen - Infrastructuur, inrichting en hygiëne HYGIËNE Het voor uitsnijding bestemd vlees wordt slechts naar gelang van de behoefte in de uitsnijlokalen binnengebracht. 31,4% TRA 2061 Uitsnijderij van vlees van pluimvee en lagomorfen - Infrastructuur, inrichting en hygiëne OPSLAG Opgeslagen vlees heeft een temperatuur van niet meer dan 4° C. 101,2% Pluimvee en lagomorfen:


Download ppt "Activiteitenverslag FAVV 2011 RC 26/9/2012 Opmerkingen Bemefa & TA."

Verwante presentaties


Ads door Google