De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het (nieuwe) pandregister

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het (nieuwe) pandregister"— Transcript van de presentatie:

1 Het (nieuwe) pandregister

2 Het pandregister Vragen (en voorlopige antwoorden) Registratierechten
Inhoud Het pandregister Vragen (en voorlopige antwoorden) Registratierechten

3 Het pandregister (1) Een website, waarachter een gegevensbank fungeert. Registreren van gegevens. Consulteren van gegevens. Onderscheid: ‘geregistreerde pandhouders’ en ‘niet-geregistreerde pandhouders’.

4 Het pandregister (2) Registreren van gegevens: invulformulieren:
inschrijven van een nieuw pandrecht, wijzigen van een ingeschreven pandrecht, hernieuwen van een ingeschreven pandrecht, verwijderen van een ingeschreven pandrecht. Identificatie en authenticatie. Betaling van de retributie (en, eventueel, van de registratierechten).

5 Het pandregister (3) Geregistreerde pandhouders:
gebruiken een webservice, gebruiken het eigen identity and access management stelsel, gebruiken de overeengekomen betalingsmodaliteiten (een provisie) of de e-payment module. Niet-geregistreerde pandhouders: identificeren en authentificeren zich, vullen het invulformulier in, betalen de retributie (en, eventueel, de verschuldigde registratierechten) via de e-payment module.

6 Het pandregister (4) Identificatie en authenticatie: eID, token,
professionele smartcard. Vertegenwoordiging: selfservice mandatenbeheer.

7 Het pandregister (5) De invulformulieren (1):
Inschrijven van een nieuw pandrecht: identiteit pandhouder: onderneming/ondernemer (KBO-nummer) of particulier (of vertegenwoordiger), identiteit pandgever: onderneming/ondernemer (KBO-nummer) of particulier (of vertegenwoordiger), bezwaarde goederen: ‘ondernemingsgoederen’ (handelszaak en landbouwexploitatie) of andere goederen, gewaarborgde schuldvordering(en), gewaarborgd bedrag.

8 Het pandregister (6) De invulformulieren (2):
Wijzigen van een ingeschreven pandrecht: het ingeschreven pandrecht wordt opgeroepen met het unieke identificatienummer en de wijzigingen worden ingevuld. Hernieuwen van een ingeschreven pandrecht: het ingeschreven pandrecht wordt opgeroepen met het unieke identificatienummer en ‘de knop hernieuwen’ worden aangeklikt. Verwijderen van een ingeschreven pandrecht: het ingeschreven pandrecht wordt opgeroepen met het unieke identificatienummer en ‘de knop verwijderen’ worden aangeklikt.

9 Het pandregister (7) Betaling van de retributie en, eventueel, van de verschuldigde registratierechten: Geregistreerde pandhouders: zoals overeengekomen. Niet-geregistreerde pandhouders: e-payment.

10 Het pandregister (8) Na registratie ontvangt de pandhouder een pdf-kopie van het ingevulde invulformulier (en van het unieke identificatienummer).

11 Het pandregister (9) Consultatie van het pandregister:
Ook identificatie en authenticatie. Zoektermen: identiteit pandgever en aard bezwaarde goederen. Eventueel: verfijnen van de zoektermen. Zoekresultaten: na betaling, ontvangt de ‘consultant’ een pdf-kopie van de zoektermen en de zoekresultaten.

12 Vragen (en voorlopige antwoorden)
Op tijd ? Consultatie ?

13 Registratierechten Verschuldigd op de inschrijving van een pandrecht in het pandregister. 0,5 % op het bedrag van de gewaarborgde schuldvordering. ‘Hypotheekregels’ zijn van toepassing.

14 Besluit Eenvoudig. Afgestemd op de ‘geregistreerde’ pandhouders.
Het pandregister is doof, stom en blind.


Download ppt "Het (nieuwe) pandregister"

Verwante presentaties


Ads door Google