De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Maandag, 14 oktober 2013. Wat is conformisme? Conformisme slaat op het aanpassen van zichzelf aan het gedrag en de opvattingen die heersen in een bepaalde.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Maandag, 14 oktober 2013. Wat is conformisme? Conformisme slaat op het aanpassen van zichzelf aan het gedrag en de opvattingen die heersen in een bepaalde."— Transcript van de presentatie:

1 Maandag, 14 oktober 2013

2 Wat is conformisme? Conformisme slaat op het aanpassen van zichzelf aan het gedrag en de opvattingen die heersen in een bepaalde groep met als doel geaccepteerd te worden binnen deze groep. Past iemand zich niet aan, loopt deze persoon het risico buiten de groep te worden gezet.

3 Twee plus twee is vijf

4 De meester

5 De vraagsteller

6 De opstandeling

7 De topstudenten

8 De klas

9 Wat zou jij doen in een dergelijke situatie?

10 Hoe beïnvloedt de sociale situatie ons gedrag? 1. Hoe normen ontstaan 2. Conformeren aan een groepsnorm 3. Inwilligen van een verzoek 4. Gehoorzamen aan een bevel 5. Het omstandereffect Het overzicht


Download ppt "Maandag, 14 oktober 2013. Wat is conformisme? Conformisme slaat op het aanpassen van zichzelf aan het gedrag en de opvattingen die heersen in een bepaalde."

Verwante presentaties


Ads door Google