De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

- Als je klikt verschijnt er telkens een vraagteken links boven - Bedenk dan of het om jagers, boeren of geen van beiden gaat - Leg uit waarom - Als je.

Verwante presentaties


Presentatie over: "- Als je klikt verschijnt er telkens een vraagteken links boven - Bedenk dan of het om jagers, boeren of geen van beiden gaat - Leg uit waarom - Als je."— Transcript van de presentatie:

1 - Als je klikt verschijnt er telkens een vraagteken links boven - Bedenk dan of het om jagers, boeren of geen van beiden gaat - Leg uit waarom - Als je weer klikt, krijg je het antwoord te zien Leerdoel: Je kunt samenlevingen van vóór en ná de landbouwrevolutie herkennen JAGERS OF BOEREN?

2 ? Boeren: Er worden groenten verbouwd. Je ziet een boerderij van leem, hout en stro. JAGERS OF BOEREN?

3 ? Boeren: Er worden stoffen geweven. Alleen als je schapen houdt (veeteelt) kun je aan deze wol komen. Je ziet een boerderij van leem, hout en stro. JAGERS OF BOEREN?

4 ? Jagers: Die woonden in dit soort hutten. JAGERS OF BOEREN?

5 Boeren: Die woonden in grote, stevige boerderijen. JAGERS OF BOEREN? ?

6 ? Geen van beiden: Bakstenen en netjes gezaagde planken komen in de tijd van de jagers/verzamelaars en eerste boeren niet voor. (Dit is een nagebouwde broodoven uit de middeleeuwen)

7 JAGERS OF BOEREN? ? Jagers: Die woonden in dit soort hutten.

8 JAGERS OF BOEREN? ? Boeren: Alleen boeren hadden aardewerk (pottenbakken).

9 JAGERS OF BOEREN? Jagers: Die maakten dit soort ruwe werktuigen. ?

10 JAGERS OF BOEREN? ? Boeren: Dit is een hunebed, hunebedbouwers waren boeren.

11 JAGERS OF BOEREN? ? Boeren: Die maakten dit soort gladde bijlen.

12 JAGERS OF BOEREN? ? Boeren: Deze resten zijn namelijk van metaal (brons en ijzer). Ze komen dus uit de bronstijd/ijzertijd (vanaf 2000 v.C.). In die tijd waren er geen jagers/verzamelaars meer.

13 JAGERS OF BOEREN? Leerdoel: Je kunt samenlevingen van vóór en ná de landbouwrevolutie herkennen!


Download ppt "- Als je klikt verschijnt er telkens een vraagteken links boven - Bedenk dan of het om jagers, boeren of geen van beiden gaat - Leg uit waarom - Als je."

Verwante presentaties


Ads door Google