De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gezond en duurzaam voedsel voor iedereen “ Sustainable nutrition security” Ernst van den Ende, Algemeen Directeur Plant Sciences Group.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gezond en duurzaam voedsel voor iedereen “ Sustainable nutrition security” Ernst van den Ende, Algemeen Directeur Plant Sciences Group."— Transcript van de presentatie:

1 Gezond en duurzaam voedsel voor iedereen “ Sustainable nutrition security” Ernst van den Ende, Algemeen Directeur Plant Sciences Group

2 Wageningen UR mission ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’

3 Wageningen University and Research  Kennisontwikkeling en Valorisatie (universiteit & DLO)  Medewerkers: 5800  >9000 studenten  Omzet: € 660 m  Research ● Top 3 in ons domein ● Top 100 worldwide in university ranking ● Beste universiteit van NL  25 vestigingen in NL,Chile, China, Africa, Middle East  458 EU projects (FP7) en in 90 landen wereldwijd Toename studentenaantallen (>100 landen

4 living environment food and food production health, lifestyle and livelihood  Sustainable agriculture  Nutrition and health  Sustainable fishery  Biomass  Chains  Marine resource management  Landscape and land use  Nature & Biodiversity  Water management  Competing claims  Behaviour and perception  Food security  Institutions  Consumer  Citizen Wageningen domein

5 Medieval or First Generation University Humboldt or Second Generation University Third Generation University Education + Research + Impact...Science with impact...

6 Wageningen Campus 2014

7 De gouden driehoek Overheid Onderzoek PPS Industrie

8 WERELDLEIDER #1 Kennis en innovatie #1-2 Marktaandelen en exportposities #1 Productiviteit #1 Duurzaamheid #1 Toegevoegde waarde

9 Maatschappelijke uitdaging NRC,

10 Toenemende vraag naar voedsel

11 Vegetarisch dieet kg graan eq. per persoon/dag L water per persoon/dag Vlees dieet kg graan eq. per persoon/dag L water per persoon/dag Tavalon.com

12 Beschikbaarheid ongelijk verdeeld

13 Voedsel verliezen 40%

14 Innovatie is broodnodig meer minder beter

15 Minder landbouwgrond, meer productie

16 Toename beheersing productiefactoren 3-4 < m 3 water 95% biocontrol

17 Integrated pest management: minder middelen % monster met residu> wettelijke normen (groenten, fruit en paddestoelen)

18 De thema’s voor de toekomst Groene grondstoffen GezondheidDuurzame productie

19 duurzame eiwitten

20 van biodiversiteit naar ecosysteem diensten

21 van stadslandbouw naar agropark

22 precisieveredeling

23 naar digitale waarneming

24 medicijn uit planten

25 grondstoffen voor de chemische industrie

26 zon is een geweldige bron van energie Annual solar energy Total energy resources coal uranium gas oil Annual world consumption Photosynthesis

27 stikstofbinding door planten

28 Van energie slurpen naar energie produceren

29 planten roepen hun lijfwachten te hulp Attack makes plants ‘cry for help’ with body odours Body odours attract carnivores Natural variation Artificial selection possible Carnivores act as bodyguards

30 Meer weten: Science met impact


Download ppt "Gezond en duurzaam voedsel voor iedereen “ Sustainable nutrition security” Ernst van den Ende, Algemeen Directeur Plant Sciences Group."

Verwante presentaties


Ads door Google