De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vendeldemonstratie.. - Opgericht op 9 september 1956. - Hoofddoel kerkelijke feestdagen muzikaal bij te wonen en aan de eigen opbouw werken. - Bestaat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vendeldemonstratie.. - Opgericht op 9 september 1956. - Hoofddoel kerkelijke feestdagen muzikaal bij te wonen en aan de eigen opbouw werken. - Bestaat."— Transcript van de presentatie:

1 Vendeldemonstratie.

2 - Opgericht op 9 september 1956. - Hoofddoel kerkelijke feestdagen muzikaal bij te wonen en aan de eigen opbouw werken. - Bestaat uit: - Drumfanfare. - Vendeliers. - Majorettepeloton. - Koningspaar. Schuttersgilde St. Bavo te Angeren.

3 Vendeliers.

4 Geschiedenis Vendelen. - Ontstaan in de middeleeuwen. - Eerbetoon naar God. - Bescherming voor het kwaad. - Traditionele betekenis

5 Betekenis van het vendelen. - Als strijd tegen het kwade. - Symbool voor de gilden en militaire eenheden. - Een gebed. - Er worden verschillende slagen gedaan en het vaandel mag niet op de grond vallen.

6 Manier van Vendelen. - Ronde 1: Er wordt tot de vendeliers gesproken. - Ronde 2: De vlag begint weer boven het hoofd. Na een paar slagen die een kort gebed vormen, wordt de strijd tussen goed en kwaad, tussen God en de Duivel uitgebeeld. - Ronde 3: Weer gaat de vlag boven het hoofd. Er wordt ontzettend gestreden en men heeft extra kracht nodig. Vervolgens begint het gebed om de hulp tot de patroonheilige. Het eindigt in de overwinning van het goede op het kwade, met hulp uit de hemel.

7 VENDEL. - V dat is Vrede - E dat is Eendracht - N dat is Noblesse – adeldom/ adelstand. - D dat is Discipline - E dat is Eer - L dat is Lach en Leven

8 De Demonstratie. - De commandant:

9 Zelf aan de slag!


Download ppt "Vendeldemonstratie.. - Opgericht op 9 september 1956. - Hoofddoel kerkelijke feestdagen muzikaal bij te wonen en aan de eigen opbouw werken. - Bestaat."

Verwante presentaties


Ads door Google