De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Diagnose van varroabesmetting en Bestrijdingsadvies

Verwante presentaties


Presentatie over: "Diagnose van varroabesmetting en Bestrijdingsadvies"— Transcript van de presentatie:

1 Diagnose van varroabesmetting en Bestrijdingsadvies

2 Diagnose varroabesmetting
Oud lesboek: Mijten tellen Bestrijding bij ernstige besmetting. Nieuw lesboek: Altijd bestrijden ongeacht de besmetting. We bestrijden volgens het 3-gangen menu.

3 Het tellen van de mijten.
Als de imker mijten tellen wil, moet hij dat zeker niet laten. Het is géén onderdeel meer van het bestrijdingsplan. Het tellen is een tijdrovende aangelegenheid. De mijten moeten besteden worden. De keuze om niet te bestrijden is fout.

4 Effectieve bestrijding van varroa.
Er is al een mooie folder van wat de hele varroa problematiek uitgebreid behandeld. In het bijengezondheidsboek zou kunnen worden verwezen naar die folder. De inhoud van die folder zou ook in het bijengezondheidsboek kunnen worden gekopieerd.

5 Het 3-gangen menu. Eenduidigheid.
De strijd tegen de varroa mijt zou, door de imkers, zo consequent mogelijk moeten worden aangepakt. Geen discussie maar: Het 3-gangen menu.

6 Aanvulling op de folder
Bij het maken van de broedloze vegers kan men de bijen heel mooi in een emmer met oxaalzuur besproeien. We kloppen de benodigde bijen in een grote plastic emmer. We besproeien de bijen in de emmer. We gieten de bijen in een kast zonder broed. Daarna de moer toevoegen.


Download ppt "Diagnose van varroabesmetting en Bestrijdingsadvies"

Verwante presentaties


Ads door Google