De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Woord Van Leven Maart 2014.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Woord Van Leven Maart 2014."— Transcript van de presentatie:

1 Woord Van Leven Maart 2014

2 "Je blijft in mijn liefde als je je aan mijn geboden houdt, zoals ik me ook aan de geboden van mijn Vader gehouden heb en in zijn liefde blijf."   Johannes 15,10

3 Deze woorden van Jezus zijn te lezen in zijn lange toespraak, zoals die in het evangelie van Johannes wordt weergegeven. Jezus richt zich na het laatste avondmaal tot zijn apostelen.

4 Hij maakt hun duidelijk dat het in prak­tijk brengen van zijn geboden helpt om in de liefde te blijven.

5 Jezus’ woorden doen denken aan wat Hij kort daarvoor had gezegd: "Als je mij liefhebt, houd je dan aan mijn geboden” (Joh 14,15).

6 Daaruit blijkt dat het allereerst gaat om de liefde voor Jezus.

7 Het is dus een cirkel van liefde: de liefde voor Jezus brengt ons ertoe zijn Woord trouw te beleven.

8 En tegelijk doet het onderhouden van zijn woorden ons in zijn liefde blijven en laat ons daarin groeien.

9 "Je blijft in mijn liefde als je je aan mijn geboden houdt, zoals ik me ook aan de geboden van mijn Vader gehouden heb en in zijn liefde blijf." Johannes 15,10

10 In zijn liefde blijven, dus. Maar wat bedoelt Jezus daarmee?

11 Ongetwijfeld wil Hij zeggen dat het onderhouden van zijn geboden een bewijs is dat we echt zijn vrienden zijn.

12 En Jezus verzekert ons van zijn vriendschap
En Jezus verzekert ons van zijn vriendschap. Maar Hij lijkt nog iets anders te willen zeggen, namelijk dat we door het volgen van zijn geboden in ons een liefde opbouwen die Jezus eigen is.

13 Hij deelt ons zijn manier van liefhebben mee, die we in heel zijn aardse bestaan kunnen zien.

14 Het is een liefde die Jezus één maakte met zijn Vader en die Hem er tegelijk toe bracht zich te vereenzelvi­gen met al zijn broers en zusters, vooral met de kleinsten, de zwaksten, met de mensen aan de rand van de maatschappij.

15 De liefde van Jezus genas naar ziel en lichaam, gaf vrede en vreugde, overwon schei­ding en bouwde broederschap en eenheid op tussen de mensen.

16 Wanneer we zijn woorden in praktijk brengen, leeft Jezus in ons en maakt Hij ons tot instrumenten van zijn liefde.

17 "Je blijft in mijn liefde als je je aan mijn geboden houdt, zoals ik me ook aan de geboden van mijn Vader gehouden heb en in zijn liefde blijf." Johannes 15,10

18 We kunnen het Woord van leven van deze maand in praktijk brengen door een christelijk leven waar te maken dat zich niet beperkt tot een minimale inzet, tot alleen het uiterlijk volgen van de geboden.

19 Het Woord van deze maand vraagt edelmoedigheid.

20 In deze maand kunnen we ons richten op welk woord, welk gebod van Jezus dan ook.

21 Maar omdat zijn ‘nieuwe gebod’, "Heb elkaar lief zoals ik jullie heb liefgehad" (vgl. Joh 15,12) een van de kerngeboden is van Jezus, kunnen we dat nemen en proberen het zo radicaal mogelijk te beleven.

22 “Woord van Leven”, uitgegeven door de Focolarebeweging.
"Je blijft in mijn liefde als je je aan mijn geboden houdt, zoals ik me ook aan de geboden van mijn Vader gehouden heb en in zijn liefde blijf." Johannes 15,10 “Woord van Leven”, uitgegeven door de Focolarebeweging. Tekst van Chiara Lubich,”( ), Vormgeving Anna Lollo in samenwerking met don Placido D’Omina (Sicilia, Italia) Informatie:


Download ppt "Woord Van Leven Maart 2014."

Verwante presentaties


Ads door Google