De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ongeluk met hydraulische olie

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ongeluk met hydraulische olie"— Transcript van de presentatie:

1 Ongeluk met hydraulische olie
Wees gewaarschuwd Aberdeen

2 Veroorzaakt door een kapot scheurende hydrauliekslang van redgereedschap welke niet op tijd was vervangen Olie stond onder een druk van 630 Bar. Gereedschap: Schaar die voor de bevrijding van slachtoffers wordt gebruikt. Ongevalslocatie: Brandweer opleidingscentrum Alle veiligheidsvoorschriften waren aanwezig en persoonlijke beschermingsmiddelen werden gedragen.

3 Gebeurtenis Oefensessie onder toezicht van gekwalificeerde instructeurs. Brandwacht moest knippen in een oefenvoertuig. Gebruikelijk was om de slang over de schouder te hangen. De slang scheurde kapot en de olie spoot door de hoge druk dwars door de brandweerhandschoen (leer) in de hand van de brandwacht.

4 Wat gebeurde er toen. De brandwacht ging naar de eerste hulp en kreeg het advies schoonhouden en rust. Een specialist zag de wond toevallig en greep direct in. De minerale olie was al begonnen met het `opeten` van het vetweefsel in de hand van de man en verplaatste zich door de hand verder naar de arm. De brandwacht heeft 5 operaties gehad om resten van de olie te verwijderen dit was zijn laatste kans om zijn arm te behouden. Gelukkig lukte het. De wond kon niet goed gehecht worden door weefselbeschadiging dus duurde het weken voor de wond dicht gegroeid was.

5 Resultaat De brandwacht werd eerst om medische redenen afgekeurd voor dienst en kon zijn hand amper gebruiken. Onduidelijk is wat er verder met hem is gebeurd. Shell maakt met dit ongeval schaamteloos reclame voor hun olie die volgens hun deze verwonding niet kan aanbrengen. In de reclame wordt niet vermeld dat de slangen ouder dan 15 jaar waren en dus vervangen hadden moeten worden.


Download ppt "Ongeluk met hydraulische olie"

Verwante presentaties


Ads door Google