De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Veiligheidscommissie. Schermfabrikanten besteden alweer een aantal jaren niet alleen aandacht aan het verbeteren van de vliegcapaciteiten maar ook aan.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Veiligheidscommissie. Schermfabrikanten besteden alweer een aantal jaren niet alleen aandacht aan het verbeteren van de vliegcapaciteiten maar ook aan."— Transcript van de presentatie:

1 Veiligheidscommissie

2 Schermfabrikanten besteden alweer een aantal jaren niet alleen aandacht aan het verbeteren van de vliegcapaciteiten maar ook aan de hiermee samenhangende veiligheid. De KNVvL wil juist inspanningen leveren om organisatorische processen te verbeteren. Zij wil hier met name de nadruk leggen op gedrag- en cultuurinterventies. Op weg naar een totale veiligheidscultuur….

3 Wie gaan op reis? Kan niet zonder.... Wat moet nog gebeuren? Waar willen we uitkomen? Waar zijn we nu? KNVvL Onze afdeling Scholen Instructeurs Piloten Implementatie op schoolniveau Openheid over veiligheid! Openheid over veiligheid Minder incidenten Op weg naar een totale veiligheidscultuur…. Concept handboek op afdelings- niveau

4 Nog even voor de beeldvorming: 300 30 3 1 Dood of blijvende geheel/gedeeltelijke invaliditeit Zwaar letsel met langdurig herstel Licht letsel, in aanmerking komend voor behandeling “Incident” (onveilige handeling/situatie of bijna ongeval) Het melden van “incidenten” blijft dus essentieel om ongevallen te voorkomen !!

5 “Incident” Om piloten en scholen beter aan te kunnen spreken wanneer incidenten niet gemeld worden is Art 13. uit het schermvliegreglement tijdens de afgelopen bestuursvergadering gewijzigd! Tekst luidt nu als volgt:

6 “Elk voorval bij het schermvliegen, ten gevolge waarvan letsel van enig belang aan een persoon of schade aan enig goed is toegebracht, alsmede elk voorval dat afwijkt van de normale gang van zaken* moet binnen 7 maal 24 uur door of namens de betrokkenen ter kennis van de Veiligheidscommissie worden gebracht. Onder voorval bij het schermvliegen wordt elk voorval verstaan waarbij een schermvlieguitrusting in gebruik was”

7 VEILIGHEIDSMANAGERVEILIGHEIDSMANAGER VMSKNVvLVMSKNVvL BELEIDSVERKLARINGBELEIDSVERKLARING PROCEDURES PROCEDURES HULPINSTRUCTEURSHULPINSTRUCTEURS STARTLEIDERSTARTLEIDER LIERMANLIERMAN PILOOTPILOOT “SCHOOL” VMSSCHOOLNIVEAU VMSSCHOOLNIVEAU INSTRUCTEURSINSTRUCTEURS Brug slaan….. “KNVvL” “Harde veiligheid” “Zachte veiligheid”

8 Dus, er wordt actie verwacht op elk niveau!

9 Vragen?


Download ppt "Veiligheidscommissie. Schermfabrikanten besteden alweer een aantal jaren niet alleen aandacht aan het verbeteren van de vliegcapaciteiten maar ook aan."

Verwante presentaties


Ads door Google