De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Das Versprechen Emily Gohres & Nicole van Rijn

Verwante presentaties


Presentatie over: "Das Versprechen Emily Gohres & Nicole van Rijn"— Transcript van de presentatie:

1 Das Versprechen Emily Gohres & Nicole van Rijn
Hoofdstuk 4: Blz Das Versprechen Emily Gohres & Nicole van Rijn

2 Sleutelwoorden Der Hausierer = De marskramer Die Baurnfamilie
Henzi = (persoon) Die Nachforschung = Het onderzoek Rauchen und trinken = Roken en drinken Die Schule = De school Ursula = (persoon) Aussage = De verklaring Der Igelriese = De egelreus

3 Samenvatting De verdachte, von Gunter, wil niet bekennen dat hij het heeft gedaan. Ze besluiten om in het dorp te gaan onderzoeken naar o.a. bewijsmateriaal. De ik - persoon moet een school onderzoeken. Daar wordt hem verteld dat Gritli fantasievol is en dat ze een reus heeft ontmoet die haar allemaal egels gaf. De ik-persoon gaat veel drinken en roken.

4 Titel voor Hoofdstuk 4 Der Riese = De reus

5 3 aspecten over de moord Er is een meisje vermoord, genaamd Gritli Moser en is 8 jaar. Ze is in het bos gevonden met een rode rok aan. Ze is in Mägendorf vermoord. In Mägendorf is ook haar school.

6 Citaat “Ich glaube nicht, dass der Mann etwas mit dem Mord zu tun hat”
“Ik geloof niet dat de man iets met de moord te maken heeft” Dit wordt gezegd door Dr. H. Hij zegt dit omdat de man geloofwaardig klinkt en hij reageert niet als de dader.

7 Bonusvragen Wie is Henzi? Henzi is de vervanger van Dr.H als hij met pensioen gaat. Hoe denkt hij over von Gunten? Heeft Dr. H dezelfde mening? Henzi denkt dat von Gunten de dader is maar Dr. H denkt dat hij onschuldig is. Wat vertelt Ursula Fehlmann? Dat Gritli Moser een Reus heeft ontmoet en dat hij haar kleine egeltjes gaf.

8 Bonusvragen Hoe gebruikt Dr. H Ursulas verhaal? Hij vind dat Gritli inderdaad veel fantasie heeft en dat het onzin is wat Ursula verteld. Hij vind dat hij er niets aan heeft. Hoe luidt Matthaïs theorie over de moord op Gritli? Dat de dader waarschijnlijk uit Zürich komt en in niet uit Mägendorf. En dat de dader met de auto is gekomen, want iemand heeft gezien dat er een auto parkeerde bij het bos.

9 Mogelijke vraag voor het proefwerk
Waarom denkt Henzi dat von Gunten schuldig is? Von Gunten lag volgens hem bij het bos te wachten op Gritli, met zijn scheermessen (die hij wilde verkopen). Hij denkt dat dat het moordwapen is. Ook had von Gunten chocolade in zijn tas en het vermoorde kind had chocolade gegeten


Download ppt "Das Versprechen Emily Gohres & Nicole van Rijn"

Verwante presentaties


Ads door Google