De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kapitel 11 Dennis en Hendrik

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kapitel 11 Dennis en Hendrik"— Transcript van de presentatie:

1 Kapitel 11 Dennis en Hendrik
Das Versprechen Kapitel 11 Dennis en Hendrik

2 Sleutelwoorden Die Geschichte = het verhaal
Die Tankstelle = het tankstation Das Rasiermesser = het scheermesje Die Unschuld = de onschuld Der Köder = het aas Der Zauberer = de tovenaar Die Genialität = de genialiteit Die Wirklichkeit = de werkelijkheid objectiv = objectief Der Detektiv = de detective

3 Samenvatting In hoofdstuk 11 kijkt Dr. H terug op het toch wel vreemde verloop van het boek. Je kan het wel redelijk treurig noemen. Er wordt terug gekeken op hoe Matthai niet geloofde dat Von Gunten de dader van de moorden was. Ook wordt er teruggeblikt naar het begin van het boek. Toen er de belofte werd gedaan aan de ouders van Gritle om de dader te vinden. De egeltjes worden ook nog besproken die Gritle van de tovenaar kreeg. Diezelfde tovenaar die de dader bleek te zijn en het plan om de dader te arresteren van Matthai zijn ook belangrijk.

4 ‘Die Zusammenfassung’
Nieuwe titel ‘Die Zusammenfassung’ Dit hoofdstuk staat in het teken van het samenvatten en terugblikken van het boek.

5 Vertalen van het citaat 1
“Die Aufgabe der Schriftstellerei bestehe schlieβlich darin die Dinge durch einen bestimmten Dreh durchsichtig zu machen, damit die höhere Idee hinter ihnen durchschimmere” ‘De opgave van de schrijverij bestaat alleen om dingen door een bepaalde draaiing transparant te maken zodat de hogere gedachten van hen doorschemeren’. Dr. H. zegt dat, hij probeerd zich een voorstelling te maken van de gedachten van Matthai in dit hoofdstuk. Maar toch komt hij er niet echt uit.

6 Vertalen van het citaat 2
“Nichts is grausamer als ein Genie, das über etwas Idiotisches stolpert.” ‘Niets is wreder dan een genie, die struikelt over iets idiots. Dr. H. zegt dat, omdat hij de theorie van Matthai probeert te verklaren. Matthai zit mis, terwijl hij een geweldige detektiv was. Een genie die struikelt over iets wat hij over het hoofd heeft gezien.

7 Beantwoorden Bonusvragen 49-52
49. Dr.H komt in dit hoofdstuk aan bod met al zijn gedachten. Het perspectief wisselt dus van Matthai naar de Dr.H. 50. Dr. H vertelt hem dat hij een genie is. 51. Annemarie is een vrolijk meisje dat dus ook altijd vrolijk is. Kenmerkend aan haar is dat ze mooi, gelukkig, blij, fantasierijk maar toch ook wel een beetje angstig is. 52. Omdat het verhaal anders niet compleet zou zijn.

8 Onze proefwerkvraag ‘Wie kregen de beloftes aan het begin van het boek?’ ‘De ouders van Gritle’.


Download ppt "Kapitel 11 Dennis en Hendrik"

Verwante presentaties


Ads door Google