De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

117 n.C – 138n.C. Volgde keizer Trajanus op in 117 n.C.. Was afkomstig uit Spanje. Wou de grenzen van het Romeinse Rijk veilig stellen. : Wou de grenzen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "117 n.C – 138n.C. Volgde keizer Trajanus op in 117 n.C.. Was afkomstig uit Spanje. Wou de grenzen van het Romeinse Rijk veilig stellen. : Wou de grenzen."— Transcript van de presentatie:

1 117 n.C – 138n.C

2 Volgde keizer Trajanus op in 117 n.C.. Was afkomstig uit Spanje. Wou de grenzen van het Romeinse Rijk veilig stellen. : Wou de grenzen van het Romeinse Rijk veilig stellen. Oosten: Rijn, Donau, Eufraat Zuiden: woestijn Noorden: “Muur van Hadrianus” tussen Engeland en Schotland.

3

4

5

6 De muur was 117 km lang. De muur werd gebouwd om het rijk te beschermen tegen de invallen van Picten en Schotten.

7 Hadrianus reisde veel. Was regelmatig in Athene. Hij voltooide er de Zeustempel.

8

9 Hadrianus reisde veel. Was regelmatig in Athene. Hij voltooide er de Zeustempel. Hij liet een stadswijk bouwen met de “Hadrianuspoort”.

10

11 Ook in Rome en omgeving liet hij indrukwekkende bouwwerken na: Villa Hadriana in Tivoli: hier bracht hij zijn laatste levensdagen door.

12

13 Canopus Het maritieme theater Villa Foto’s.

14 Ook in Rome en omgeving liet hij indrukwekkende bouwwerken na: Villa Hadriana in Tivoli: hier bracht hij zijn laatste levensdagen door. Pantheon: oorspronkelijk door Augustus’ schoonzoon Agrippa gebouwd, maar na een brand door Hadrianus heropgebouwd.

15

16 Buitenzijde. Buitenzijde Pronaos. Binnenzijde. Binnenzijde

17 Ook in Rome en omgeving liet hij indrukwekkende bouwwerken na: Villa Hadriana in Tivoli: hier bracht hij zijn laatste levensdagen door. Pantheon: oorspronkelijk door Augustus’ schoonzoon Agrippa gebouwd, maar na een brand door Hadrianus heropgebouwd. Mausoleum van Hadrianus: werd in de middeleeuwen een pauselijke burcht = Engelenburcht.

18

19 Nog meer foto’s.

20 Foto’s: Chiron-group (http://www.flickr.com/groups/chiron/poolhttp://www.flickr.com/groups/chiron/pool http://www.italyguides.it/us/roma/rome_italy_travel.htm Wikimedia commons (http://commons.wikimedia.org/wiki/Main_Page)


Download ppt "117 n.C – 138n.C. Volgde keizer Trajanus op in 117 n.C.. Was afkomstig uit Spanje. Wou de grenzen van het Romeinse Rijk veilig stellen. : Wou de grenzen."

Verwante presentaties


Ads door Google