De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Als de kinderen het maar naar hun zin hebben kinderrechten & vrouwenrechten: in volle harmonie? marjolein van den brink.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Als de kinderen het maar naar hun zin hebben kinderrechten & vrouwenrechten: in volle harmonie? marjolein van den brink."— Transcript van de presentatie:

1

2 Als de kinderen het maar naar hun zin hebben kinderrechten & vrouwenrechten: in volle harmonie? marjolein van den brink

3 harmonie: mensenrechten universeel & ondeelbaar goed voor kind = goed voor moeder? in een gegenderde wereld?

4 . recht op leven / kwaliteit van leven. en wat als de moeder een kind is?

5 vrouwen & kinderen kinderen & vrouwen niet alle vrouwen zijn moeders en...

6 niet alle moeders zijn vrouwen

7 harmonie: mensenrechten universeel & ondeelbaar goed voor kind = goed voor moeder? in een gegenderde wereld?

8 zorg voor kinderen

9 ????

10 zorg voor kinderen

11 art 18 IVRK lid 1: De Staten die partij zijn, doen alles wat in hun vermogen ligt om de erkenning te verzekeren van het beginsel dat beide ouders de gezamenlijke (was: equally) verantwoordelijkheid dragen voor de opvoeging en de ontwikkeling van het kind lid 3: De Staten die partij zijn, nemen alle passende maatregelen om te waarborgen dat kinderen van werkende ouders (was: moeders) recht hebben op gebruikmaking van diensten en voorzieningen voor kinderzorg waarvoor zij in aanmerking komen.

12 zorg voor kinderen

13 borstvoeding

14

15 conclusie: als moeder maar gelukkig is? harmonie: graag, maar:. selectie van rechten. realiteit essentieel:. belangen. gevolgen


Download ppt "Als de kinderen het maar naar hun zin hebben kinderrechten & vrouwenrechten: in volle harmonie? marjolein van den brink."

Verwante presentaties


Ads door Google